Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Seksueel geweld India voorlopig niet voorbij’

sticker verkrachters schamen Utrecht 2013

De Indiase cultuur beschouwt meisjes als kostenpost voor de familie, terwijl men jongens als toekomstige broodwinners en voortzetters van de familienaam. Bovendien vervullen mannen de centrale rol in rituelen die ouders ondergaan omtrent hun overlijden.

De bruidsschatten die families op moeten brengen om dochters ‘kwijt te raken’ leggen een dermate zware druk op het gezinsbudget, dat veel meisjes na een prenatale test geaborteerd worden. In sommige delen van India leven daarom inmiddels 25 procent meer mannen dan vrouwen.

make feminism a threat again graffiti Amsterdam‘wife-sharing’ en publieke veilingen
Demografen waarschuwen al geruime tijd dat dergelijke verhoudingen tot ernstige maatschappelijke spanningen kunnen leiden, iets waarvan vooral ook vrouwen en meisjes slachtoffer kunnen worden.

sticker Bustart 72 vrouw Amsterdam girl 2013

Gezien berichtgeving over het land van de laatste maanden is dat stadium inmiddels ruimschoots aangebroken. Groepsverkrachtingen, ‘wife-sharing‘ en ontvoeringen van meisjes die vervolgens publiekelijk ‘geveild’ worden zijn er schering en inslag.

Zeker in dorpjes is het vrouwen vaak niet toegestaan om ‘onbegeleid’ het huis te verlaten, zodat een zeer groot deel van deze misdrijven niet opduikt in statistieken van de politie – laat staan dat ze de media bereiken.

de ‘twee-vinger-test’ en de toekomst van de Indiase vrouw
In het algemeen onderzoeken artsen slachtoffers van verkrachting door twee vingers in ze te steken, maar de ‘Suryanelli girl’ hoefde deze test niet te ondergaan. Haar vagina was simpelweg te ernstig beschadigd daarvoor.
sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Ze werd ontvoerd in 1996, gedrogeerd en in zes weken tijd verkracht door zo’n veertig mannen, onder wie advocaten, zakenmannen, ambtenaren en een gepensioneerde hoogleraar. Bijna twintig jaar later wacht zij nog steeds op gerechtigheid, maar corruptie en patriarchale ideeën bij rechters verhinderen dit nu nog.

graffiti eng meisje Amsterdam creepy girlSommige deelstaten hebben de prenatale testen inmiddels verboden terwijl men elders zwangerschappen registreert om de kan op infanticide te verminderen.

Voorlopig tikt de demografische tijdbom echter hard door, maar misschien keert het tij zichzelf.

Dankzij de schaarste aan meisjes lukt het arme families inmiddels steeds vaker om onder de bruidsschat uit te komen, waardoor het vermoorden van baby’s minder noodzakelijk wordt.

DF

Gerelateerd:

Egyptenaar huurt 12 man om verloofde te verkrachten


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>