Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan

sticker stop violence against children Noire Amsterdam 2013

Op dezelfde dag eind september dat men twee zusjes (14 en 16) doodgeschoten vond langs een verlaten landweg in noordoost Pakistan ontdekte men er in het zuiden het lijk van een meisje van 13.

De kinderen hadden gemeen dat ze verkracht zijn en onderweg van of naar school waren toen iemand ze kidnapte.

sticker art-of-Bust Amsterdam North 2013 September girl fear ndsmEen week eerder werd een vijfjarig meisje na ernstig misbruik gedumpt bij een ziekenhuis in Lahore.

Het dieptepunt vormt echter twintig september, toen een jongetje van 4 door zijn rector en diverse medeplichtigen verkracht werd en ook elders ernstige incidenten de media haalden.

Afgelopen februari berichtte een lokale krant bovendien over een moorddadige kinderverkrachter die met zijn wandaden van het Hiv-virus dacht te genezen.

‘privatisering media vergrootte bewustwording’

sticker monster-man Amsterdam 2013

Dat is ook meteen het belangrijkste verschil met vroeger, denkt mensenrechtenactivist Narjis Zaidi uit Islamabad.

“Zaken worden nu gemeld en men ziet dat kinderen gruwelijke misdrijven ondergaan”, zegt Zaidi.

Net als in buurland India klinkt steeds luider de roep om doodstraffen voor daders van seksueel geweld.

Na de moord op de vijfjarige in Lahore protesteerden schoolmeisjes met op spandoeken afgebeelde galgen en blokkeerden vrouwelijke politici wegen.

Volgens sommige activisten ontstond bewustwording over dit maatschappelijke probleem nadat de overheid zijn monopolie op de media verloor in 2002.

sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013Tientallen privé-zenders door heel Pakistan berichtten sindsdien op agressievere wijze over dit thema dan men voorheen in het conservatieve land gewend was.

‘oorzaken van het geweld’

Freelance journalist Rana Mohsin vergelijkt het monsterlijke geweld met ‘een ziekte’.

“Tien of 20 jaar geleden wist niemand dat we suikerziekte hadden of een hoge bloeddruk. Maar nu hebben we laboratoria en zijn mensen meer bewust, en dat geldt ook voor het seksuele geweld.”

Terwijl de hoeveelheid gemelde gevallen tussen 2002 en 2012 groeide van 668 tot 2788, vrezen activisten dat dit slechts ‘een fractie’ is van het werkelijke aantal.

Boosdoener is volgens sommigen het islamistische schoolsysteem, dat vrouwen en meisjes als minderwaardig afschildert. Anderen noemen de relatief grote gezinnen als oorzaak van incest of zelfs de mix van bomaanslagen en liquidaties die het land teisteren.

“Geweld leidt tot geweld, luidt een beroemd gezegde, maar deze explosie van seksuele wandaden gericht op jonge kinderen is erg ongebruikelijk en schokt zelfs experts”, zegt psycholoog Muhammad Tahir Khalily.
islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

‘probleem in de wet’

Om een verkrachter achter tralies te krijgen leunt het Pakistaans rechtssysteem zwaar op getuigen, die er natuurlijk vaak niet zijn.

De invloedrijke raad van islamitische leiders bepaalde bovendien onlangs dat DNA-materiaal geen doorslaggevend bewijs kan vormen in een veroordeling.

Ondanks deze nieuwe hindernis denken activisten dat media-aandacht het voor de autoriteiten lastiger maakt om problemen te negeren.

DF

Gerelateerd:

Dreigement taliban leidt tot uitbraak polio Pakistan

Taliban: ‘roze ballonnen of mini-rokjes?’

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

Aanslag schoolmeisje als boemerang tegen Taliban

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?

Vaginaal racisme in India

Kill Bill in de Emiraten: de coma-verkrachter


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>