Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Scholen Pakistan boycotten boek Malala

tegel vrouw mond dichtgenaaid Amsterdam Spui 2013 August

Het Pakistaanse privéonderwijs gaat het boek van Malala Yousafzai niet in zijn bibliotheken opnemen, zegt voorzitter Adeeb Javedani. Bij zijn organisatie zijn 40.000 scholen aangesloten.

Wegens haar kritiek op de Taliban werd het kind vorig jaar neergeschoten in noordwest Pakistan, waarna Britse artsen haar leven wisten te redden. Samen met journaliste Christina Lamb schreef ze vervolgens het boek ‘I Am Malala’.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanVolgens Javedani vertegenwoordigt ze zo het westen en niet Pakistan, meldt zender Aljazeera.

Kashif Mirza, een andere hoge bestuurder uit het lokale privéonderwijs, gaat evenmin Malala’s pennenvrucht aanbieden aan scholieren. Mirza zag haar aanvankelijk als rolmodel voor de jeugd, maar dankzij het boek “werd ze een instrument in handen van westerse machten”.

Verder vond hij het respectloos dat de profeet Mohammed erin genoemd werd zonder de bij moslims gebruikelijke afkorting vzmh (vrede zij met hem).

sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013

Het voorkomen van dergelijke complottheorieën bij schoolbestuurders toont de macht van aan de Taliban verwante groepen, denkt Aljazeera. De paranoia reflecteert ook de erbarmelijke staat van het schoolsysteem in Pakistan, waar minder dan vijftig procent van de kinderen het basisonderwijs voltooit.

DF

Gerelateerd:

Malala “Pools of Hongaars” (krant Pakistan)

Serie-steker belaagt vrouwen Pakistan

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan

Malala Yousafzai: ‘pen & boek als wapens tegen terreur’


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>