Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Russische rechter verbiedt Koran’

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Islamitische geestelijken vrezen maatschappelijke spanningen nu een rechtbank in het zuiden van Rusland een veelgebruikte vertaling van de Koran verbood.

Afgelopen dinsdag besloot de rechter in het stadje Novorossiisk dat de vertaling illegaal was vanwege wetten tegen extremisme.

holy Quran Koran Engelse editieAmbtenaren misbruiken de wet ten bate van de Oosters-orthodoxe kerk, vinden mensenrechtenactivisten. Volgens hen komt het vonnis dichtbij het verbieden van de Koran zelf.

Deze vrijdag zond de Russische Raad van Moefti’s een open brief aan president Poetin, waarin deze zijn zorgen uitte over de nationale eenheid.

“Russische moslims zijn sterk verontwaardigd over dit krankzinnige besluit”, aldus voorman Rushan Abbyasov.

“Als dit vonnis intact blijft zal dit leiden tot onrust … niet alleen in Rusland maar over de hele wereld. We hebben het hier over de vernietiging van de Koran.”

De brief trekt een parallel met de Koran-verbranding door de Amerikaanse pastoor Terry Jones, die al in 2010 tot zware onlusten leidde in het Midden Oosten en Afghanistan.

Het vonnis komt neer op een verbanning van de vertaling en een vernietiging van de exemplaren ervan zegt de advocaat van auteur Elmir Kuliyev, theoloog de Azerbeidzjan.

“Aan de ene kant kent Rusland godsdienstvrijheid, anderzijds verbannen ze fundamentele religieuze teksten.”

Tegen deze ‘zuivere idiotie’ zal hij beroep gaan aantekenen.

sticker religion rulers god disbeliever satan business Amsterdam 2013 November

Akhmed Yarlikapov, islamexpert van de Russische Academie van Wetenschappen, vindt de kwaliteit van de verboden vertaling hoog.

“Het verbannen ervan is onprofessioneel, want dan kan je evengoed de Bijbel verbieden op grond van enkele bloeddorstige passages.”

DF

Gerelateerd:

Gelovigen Rusland verenigd tegen verbod op blasfemie

‘Racistische foto’ Obama + banaan veroorzaakt rel Rusland

Vibrator leidt tot ontruiming postkantoor Rusland

Neo-heidenen achter brandstichting kerk St. Petersburg

Leningrad verbiedt opblaaspoppen-race

Aanhang ‘Vliegend Spaghettimonster’ gearresteerd

Zjirinovski: baby Kate-William zal bloed Rusland drinken

Schaap gegijzeld bij aanval op restaurant in Moskou

Vice-premier Rusland: “Madonna is bejaarde hoer”

Stoli-wodka steunt gays & lesbo’s Rusland

Dochter (16) burgemeester Moskou bezit woning $5.3 mln

Russische arts slaat hartpatiënt dood in ziekenhuis

Rusland: politieke snollen zijn beledigd

‘Pedofielen’ willen aftreden kinder-ombudsman Rusland

Rusland: politicus met bloedende aambei mishandelt kind


Tags:        |   

1 reactie

  1. De Koran roept alle moslims op om mee te strijden voor de uitbreiding van de Dar al-Islam. Voor deze strijd, de jihad, is het gebruik van geweld geoorloofd. In de Koran staat een groot aantal oproepen om gewelddadig op te treden tegen niet-moslims. In diverse teksten wordt expliciet oproepen om alle niet-moslims te doden (bijvoorbeeld soera 2:191, 4:89 en 4:91).De islam is vanaf het begin met het zwaard verspreid.Vandaag wordt de jihad niet meer gevoerd door staten met legers. Dat zou ook niet kunnen. Zodra een islamitische overheid openlijk een oorlog tegen het Westen zou beginnen, zou zij door westerse legers worden vernietigd. De tactiek van de jihad is dan ook gewijzigd. Islamitische staten beperken zich nu tot het (openlijk of verborgen) faciliteren van individuele jihadstrijders die met terreuracties de strijd in Europa voortzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>