Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Red Warrior’: stripboek over Spetznaz

red warrior cinnamon vodka

“I tell myself it’s a little early to start sucking down potato juice. But then I argue that it’s late in Russia. And after all, I am Russian.”

Regelmatig stuit ik via stripboeken op allerlei gekke historische details. Zo ook in Jeff Amano’s ‘Red Warrior, assassin for the Thieves World’ dat stamt uit 2006.

Het verhaal start in een appartement ergens in de VS, waar de lokale recherche samen met de Russische special agent Tolik een moord onderzoekt. Op grond van een in tweeën gesneden bierflesje concludeert deze al snel dat de dader afkomstig moet zijn uit de gelederen van Russische elitetroepen ‘Spetznaz’.

Na de val van het communisme verlieten velen van hen hun legerbases om ‘maffia torpedo’ te worden. Een van hun favoriete wapens is een vlijmscherpe legerschep, zowel als bijl als om mee te werpen.

Tolik zelf werkt als een soort verbindingsofficier tussen de Russische en Amerikaanse autoriteiten. Via de dochter van een vermoorde maffiabaas probeert hij te infiltreren in de ‘Dievenwereld’ en zo ontdekt hij dat de moordenaar deel uitmaakt van een speciale afdeling binnen Spetznaz – ‘project Bespredel’ – die haar agenten uitrust met ‘psychische extensies’.

Na de ontknoping volgt nog een introductie op MMA van Pat Amano. ‘Red Warrior’ stamt uit hetzelfde genre als bijvoorbeeld ‘Wintermen‘ en beide (her)las ik met veel plezier.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>