Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Red Queen: wapenwedloop criminelen & politie

Riga street art graffiti gangster

Afgelopen donderdag arresteerde de politie een drietal mannen in de Derkinderenstraat in Amsterdam West. De arrestanten waren in het bezit van vuurwapens – waarvan een doorgeladen was – en “twee van hen waren bekenden op het gebied van overvallen”.

De ironie van het verhaal is de reden van de aanhouding, namelijk een mislukte poging tot camouflage.

sticker 'useless id symptoms +'Het is immers al enige tijd bekend dat criminelen vaak hun misdaden plegen met behulp van auto’s die ze huren met valse legitimatiebewijzen, zodat vrijwel geen spoor van hun identiteit overblijft.

Zo ook het zwaarbewapende drietal van afgelopen donderdag.

De grap is natuurlijk dat de politie deze truc vroeg of laat doorkrijgt en dus extra alert wordt als er auto’s van een dergelijk verhuurbedrijf gesignaleerd worden, zeker als daarin zich enkele ‘usual suspects’ ophouden.

Tussen politie en criminelen is een permanente wapenwedloop gaande en doordat deze arrestatie in het nieuws kwam zullen misdadigers weer wat nieuws moeten bedenken.

Biologen duiden deze wapenwedloop soms aan met de term ‘Red Queen‘, een idee dat is ontleend aan het verhaal van Alice in Wonderland. Omdat natuurlijke vijanden permanent evolueren is het noodzaak om hard te blijven rennen want stilstand betekent achteruitgang.

DF

Gerelateerd:

Wat kan het leger leren van de octopus?

coffeeshop in verval Amsterdam De PijpPlagiaat door scholieren

Drugsproductie: camouflage & criminaliteit

De Rode Koningin & de coffeeshops

Blowen & ‘t Handicap Principe

Sluipwesp & terreur


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>