Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Bende pooiers vs ‘The Punisher’


Loverboys zijn pooiers die hun slachtoffers de prostitutie in manipuleren en daarbij enig geestelijk en lichamelijk geweld niet schuwen. In zekere mate worden meisjes en vrouwen op deze manier ‘bezit’ (geen eigendom) van de pooiers, die ze inzetten in de seksindustrie om flink aan ze te kunnen verdienen.
Punisher 'move west'

Hoe verschrikkelijk en misdadig deze praktijken ook zijn, de basis van de interactie tussen prooi en dader is vrijwillig. Aanvankelijk kan het beoogde slachtoffer nog ‘nee’ zeggen en verder lopen, ook al is deceptie natuurlijk van meet af aan het middel van de crimineel en parasitisme het doel.

Dergelijke personen en bendes onderscheiden zich van prostitutiebendes zoals die gepresenteerd worden in de films Taken (1 & 2). Zij ontvoeren meisjes van straat en verkrachten en mishandelen ze vervolgens dagenlang. Ook worden slachtoffers gedrogeerd om hun wil te breken en soms zelfs familieleden bedreigd als meisjes proberen te ontsnappen. Al snel zijn ze gereduceerd tot willoze slaven in de seksindustrie aan wie hun bazen duizenden euro’s per dag kunnen ‘verdienen’.

Punisher fakingThe Punisher
Bepaald minder hulpeloos is Frank Castle, stripheld uit het Marvel-universum. Ernstige misdrijven stopt en vergeldt hij zonder hulp van bovenmenselijke krachten of futuristische wapens, maar vertrouwt in plaats daarvan op zijn leerschool in de Amerikaanse special forces.
punisher choice Pakistanis
De wortel van zijn missie als ‘vigilante‘ ligt in de dood van zijn vrouw, zoon en dochtertje die de pech hadden te belanden in het kruisvuur van een bende-oorlog. Sinds die onfortuinlijke middag in Central Park zuivert ‘The Punisher’ de straten en omstreken van New York op ongekend efficiënte wijze. Zijn wraakzucht beperkt zich bepaald niet tot de bendes die betrokken waren bij de moord op zijn gezin. Na enige tijd heeft hij de New Yorkse maffia feitelijk onthoofd en roepen de resterende onderbazen assistentie in van de sadistische gangster Nicolas Cavella, die wegens zijn onorthodoxe methoden tijdelijk de mafia uitgezet was. In sub-reeks ‘Up is down & Black is white’  voert Cavella een Chinese concurrent zijn eigen zoon en laat hij een CIA-agent castreren. Ook is hij zo onverstandig het gezin van Castle op te graven en dit zelfs publiekelijk te bevuilen.

Punisher rape breakSlavenhandelaren van de Balkan
In de minstens even diep in bloed gedrenkte reeks ‘The Slavers’ refereert de Roemeen Bulat aan die gebeurtenis als hij tegen zijn zoon Cristu opmerkt: “if someone dug up the grave of your mother, I would slaughter thousands, this will be an interesting man to kill …”.

De familie Bulat leidt een bende meedogenloze paramilitairen die na de ineenstorting van Joegoslavië dood en verderf zaait op de Balkan. Aan het eind van de burgeroorlog specialiseert de groep zich richting de slavenhandel in ‘jong vlees’ voor illegale bordelen in de VS, waardoor ze in Castle’s vizier belandt. Deze heeft al zijn skills nodig want zijn tegenstanders zijn niet alleen uitstekend getraind maar bevinden zich doorgaans vlakbij de meisjes, en Castle maakt nu eenmaal nooit onschuldige slachtoffers.

Marcel Zwoferink 
Toen de reeks wat soft werd riep men voor enige extra blood & guts de hulp in van Garth Ennis, bedenker van o.a. Preacher,  Wormwood en Crossed. Het resultaat is dat Castle de misdaden van de pooiers stopt met methoden die drastisch afwijken van die van lijfwacht-instructeur Marcel Zwoferink. Deze moedige Tukker dringt door in de wereld van loverboys en probeert slachtoffers met legale middelen te bevrijden.

graven fam CastleMisschien zou een inzamelingsactie georganiseerd moeten worden om voor de – uiteraard door ‘justitie’ gehinderde – man een groot aquarium aan te schaffen, waarin de ‘mensen’ die hij bejaagt wat kunnen rondspartelen te midden van een school uitgehongerde baby-piranha’s. Als ik lees over de gruwelen die types als Saban Baran* en andere onderafdelingen van het menselijk ras op hun ‘geweten‘ hebben bekruipt me het idee dat ‘humanisten’ – die vinden dat universele mensenrechten ook gelden voor dit soort beulen – op termijn wel eens schadelijker voor onze samenleving konden zijn dan de slavenhandelaren.

DF

* en de rechterlijke ambtenarren die Baran de gevangenis lieten uitwandelen mogen best een jaar of wat aan een taakstraf onderworpen worden, in bijvoorbeeld een SM-kelder. Van dezelfde auteur zijn o.a. ‘Preacher‘ en ‘Crossed‘ (NSFW!)

Gerelateerd:

The Punisher achter tralies in Rikers

Vermiste meisjes Taken?

Vuur uit de hel: Durango

Shakara: the Avenger


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>