Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Project Beauty’ tegen hoofddoek

sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013

Een poging van de overheid in de Chinese regio Xinjiang om het dragen van gezichtsbedekkende kleding te ontmoedigen wekt wrevel bij Oeigoeren.

De regering wil vrouwen van dit islamitische volk ertoe bewegen hun gelaat te tonen, schrijft Dawn. Met ‘Project Beauty’-checkpoints hoopt men op een vermindering van de onveiligheid in het gebied, waar dieven en terroristen zich regelmatig zouden camoufleren als moslima.

sticker boerka Amsterdam burqa'sVrouwen die toch gesluierd rondlopen worden soms door agenten van straat geplukt om verplicht een filmpje te zien dat het plezier van een onbedekt gezicht benadrukt. Ook zouden moslima’s met hoofddoek rechtbanken, gemeentehuizen en andere officiële gebouwen niet meer mogen betreden, terwijl mannen er hun baard moeten afscheren.

In plaats van rechtstreeks islamitische tradities aan te vallen probeert de campagne vrouwen aan te zetten tot “het beoefenen van een moderne cultuur”.

Na een dodelijke aanslag vorige maand op Tiananmen Plein en andere onrust lijkt de staat vastberaden de religie onder de duim te houden. Toch zou ‘Project Beauty’ wel eens tegengestelde effecten kunnen hebben.
sticker get free 2013 September Amsterdam woman

“Als de regering separatisme of islamitisch fundamentalisme bespeurt is de reflex om de Oeigoerse cultuur te onderdrukken”, zegt de Singaporese wetenschapper Shan Wei. “Tegelijkertijd zijn grote aantallen Oeigoeren helemaal niet betrokken bij extremisme maar hebben wel last van de beperkende wetten, waardoor de haat tegen de staat groeit.”

Andere islamitische Chinezen zouden geen hinder van overheidscampagnes ondervinden.

DF

Gerelateerd:

Liberaal Pakistan wil jihad tegen Taliban

Russische rechter verbiedt Koranvertaling


Tags:        |      |      |      |   

2 reacties

 1. is er een engels versie van deze site?

  • Ha Jewell,

   een Engelse versie heb ik niet, maar de meeste links naar de bronnen van de artikelen zijn doorgaans wel van Engelse sites. Misschien kom je met google translate ook al een eind?

   Groetjes,
   David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>