Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politiek correct relletje Olympische Spelen

'Verboden voor muggen' graffiti

“Met zoveel Afrikanen in Griekenland, eten West-Nijl muggen tenminste iets wat ze van huis uit gewend zijn!!!”, meldde de Griekse atlete Paraskevi Papachristou onlangs op Twitter.

Griekenland worstelt al geruime tijd met immigratiegolven en de economische crisis heeft de weerstand tegen de Afrikanen vergroot. Anderzijds komt het door tropische muggen verspreide West-Nijl virus uit Afrika steeds vaker voor in Zuid-Europa. Haar tweet is dus een soort grap die twee ontwikkelingen verbindt.

sticker insect bug Amsterdam the NetherlandsIsidoros Kouvelos, hoofd van de Griekse delegatie in Londen, kon er echter niet om lachen. Zijn commentaar op de affaire was dat de atlete “geen respect betoond heeft aan de Olympische waarden en er helaas uit ligt. Ze maakte een fout en daarvoor moet ze boeten.” De Democratisch-Linkse Partij voegde daar nog aan toe dat “als Papachristou de Spelen thuis op televisie bekijkt, dan kan ze zoveel platte grappen op internet maken als ze wil.”

sticker Mind Police Amsterdam m9ent

Binnen de kortste keren werd haar pagina op Facebook overspoeld met steunbetuigingen van fans, terwijl zijzelf zich voor haar ‘misplaatste en smakeloze grap’ verontschuldigde. “Ik wilde nooit iemand kwetsen. Mijn droom is verbonden met de Olympische Spelen en zonder respect voor de bijhorende waarden zou ik er niet aan kunnen deelnemen.”

Nergens wordt echter expliciet duidelijk wat nu het racistische element in de tweet is. Bedoelde Papachristou dat er teveel Afrikanen in Griekenland verblijven? Ziet ze negers en blanken als twee verschillende diersoorten? Zoveel ophef om niet eens zo’n heel onintelligent mopje.

DF

(meer artikelen over ‘politieke correctheid‘)

Ps: de Russische commentator Yulia Latynina wijst nog op het feit dat enkele Libanese atleten probleemloos wegkwamen met het niet willen trainen in dezelfde ruimte als de Israëlische sporters, hetgeen ernstig indruist tegen de geest van de Spelen. Het IOC geeft ze de Orwelliaanse betiteling ‘Ministerie van Liefde’.

Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>