Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Het toppunt van luiheid: de politie


(bovenstaande foto is de gedenktegel voor Rob Sitek op het Leidseplein. Tijdens het nemen van deze foto de nacht na de plaatsing ervan was het schorriemorrie al weer de baas, constateerde ik )

Vandaag  las ik dat de Amsterdamse politie jongeren aanmoedigt om – mét identiteitsbewijs – hun wapens in te leveren op de bureaus. Een intrigerende gedachtegang binnen de ambtelijke burelen waaraan ongetwijfeld urenlange vergaderingen vooraf zijn gegaan. Zo van:

“de aantallen roofovervallen, steek- en schietpartijen nopen ons actie te ondernemen om de burger gerust te stellen en het veiligheidsgevoel te ‘bevorderen‘. Tegelijkertijd moet dit alles natuurlijk wel binnen de reguliere werktijden passen, en fouilleren in bepaalde wijken kan bovendien een riskante bezigheid zijn.

sticker 'man in rolstoel + machinegeweer'Sowieso zullen alleen de braverds op komen dagen, al blij als ze zonder boete (doch geregistreerd) wegkomen. Velen van hen zullen uiteindelijk toch maar besluiten om een erfstuk of hun ooit in Spanje aangeschafte boksbeugel uit de ongeopende verhuisdoos te halen en in gracht of sloot dumpen, dan wel hun net iets te lange vlindermes ergens onderin een vuilniszak te proppen. Dat scheelt immers allerlei gedoe, niet in de laatste plaats voor de toch reeds om haar tijdrovende ‘stroperigheid’ beruchte bureaucratie. Kwade tongen beweren ook dat dit het officieuze ‘doel’ is: aangifte doen ontmoedigen.

En het extra werk dat de campagne ter ontwapening – God verhoede – eventueel toch nog op zou kunnen leveren?

onzinboete politie lui

politie schrijft onzinboete, Coenenstraat Amsterdam, zomer 2010

“Ach, soms moet je als ‘blauw op straat’ even je spierballen tonen, zodat je die ‘mondige’ (bijdehante) burger weer even eraan herinnert waar hij precies staat. En misschien zit er nog wel iets aardigs tussen de ingeleverde collectie ook, je weet immers nooit wat het schuift,” zie je ze denken.

Voor serieuze en levensverwoestende delicten heeft het gezag helaas tijd noch aandacht, zelfs als de dienders erover struikelen. Zo kon de gewelddadige serieverkrachter en afperser ‘Rufus S.’ extra lang zijn gang gaan omdat de dna-match de ambtenarrij niet opviel, een haast even weerzinwekkend verhaal als in geval van de bureaukraagjes die te lui waren om aangifte tegen DJ Florian K. in ontvangst te nemen, waardoor het verkrachten niet stopte.

Uit de berichtgeving over deze zaak blijkt dat veel jonge vrouwen in de leeftijd 20-35 al jaren getraumatiseerd en kapotvernederd thuis zitten, omdat de overheid (in ieder geval de bureautypes, dat gilde der wankers) te laks is om de maatschappelijke kerntaken die ze monopoliseert naar behoren uit te voeren. Helaas, maar wij staan het zelf toe.

Wij zijn toch echt hun bazen, ook al is dat idee misschien wat ingewikkeld voor veel hoeders der wet, die zich liever richten op de mensenrechten van (andere) criminelen door bijvoorbeeld onnauwkeurig op te sporen en vervolgens – als ze toch bij toeval iemand oppakken – absurd lage straffen te eisen tegen monsters.

DF

Gerelateerd:

Politie op drugsjacht


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>