Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Politie op drugsjacht

sticker politie Utrecht drugs August 2013 police softdrugs

Zojuist las ik in de Volkskrant een verhaal over een overval door politie-eenheden op een organisatie die zich bezighield met de handel in synthetische drugs.

Er zijn vier verdachten aangehouden en er waren invallen in maar liefst 23 panden.
sticker cacaoïne Amsterdam 2013 August natuurlijke drug positieve vibes

“Aan de politieactie vond een onderzoek van anderhalf jaar plaats waarbij 150 Nederlandse en vijftig Belgische rechercheurs betrokken zijn. De actie richt zich niet alleen tegen de handel in drugs, maar ook op het witwassen van geld dat is verdiend met deze handel”, aldus de Volkskrant.

Het meest opmerkelijk aan dit soort berichten is niet eens de onuitgesproken motivatie die vermoedelijk zelfs wereldwijd ten grondslag ligt aan de obsessie van de ‘law enforcers’ met de drugshandel.

sticker stick up crew UK Amsterdam

Het is erg ongebruikelijk als over de tijdens politie-acties in beslag genomen euro’s en (het merendeel van de) drugs iets terug te vinden is in processen verbaal, begreep ik al van verschillende contacten die ik de laatste jaren opdeed in koffiehuizen en daarbuiten.

~ ‘stripboek WE-3‘ ~

De recherche is volgens die mensen dus voor een belangrijk deel druk doende zijn eigen zakken te vullen als een soort ‘rippers-elite’ en tegelijkertijd bezig met het hoog houden van de prijzen, door beperking van het aanbod.

Mochten de verdovende middelen op de een of andere wijze wél de kluizen van de politie bereiken dan is de kans groot dat ze alsnog als handelswaar opduiken, zo bleek onlangs.

sticker street art Narcoze 'spuit hartje'

Wat ik al stukken ernstiger vind dan het bovenstaande is het feit dat de obsessie van ‘de autoriteiten’ met drugs zorgt voor een sterk wisselende kwaliteit van de aangeboden producten, hetgeen onaanvaardbare gezondheidsrisico’s voor gebruikers met zich meebrengt.

Ook zullen de controles voorafgaand aan feesten ongetwijfeld de kans op een overdosis vergroten, want je maag controleren ze immers niet.

sticker 'Veka' varken, AmsterdamVeruit het schandelijkst vind ik echter de totale verwaarlozing door de ambtenarrij van de veiligheid op straat, die echt nul komma nul prioriteit lijkt te hebben.

Slachtoffers van beroving, mishandeling en zelfs van verkrachting kost het vaak al belachelijk veel moeite om überhaupt aangifte te kunnen doen, waarna er vervolgens zelden iets mee gebeurt.

Het levert de bureau-zwijntjes natuurlijk ook niets op, in vergelijking met een jutezak vol cannabis of pillen.

DF

Gerelateerd:

Argumenten legalisering cannabis/softdrugs


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>