Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Pedofielen’ willen aftreden kinder-ombudsman Rusland

kleuter met buggy, Vondelpark Amsterdam

Als bestuurders wegens cynische machtsspelletjes onder vuur komen te liggen kunnen zij zich verontschuldigen en beterschap beloven, of kiezen voor een ‘vlucht naar voren’. Dit laatste lijkt tot nu toe de strategie van Ruslands ombudsman voor kinderen Pavel Astakhov, eveneens de drijvende kracht achter het adoptieverbod richting de VS.
graffiti kind knikkeren Amsterdam Centrum 2013

Terwijl de autoriteiten deze wet verdedigen onder het mom van kinderbescherming, is volgens critici de ware reden voor het verbod een internationaal-juridisch steekspel rond de dood van – volgens de Amerikanen ‘moord op’ – advocaat Sergei Magnitsky in een Russische cel.

Uit statistieken blijkt dat geadopteerd worden in Rusland voor kinderen veel gevaarlijker is dan een plekje in een Amerikaans pleeggezin. In Rusland overlijden jaarlijks 300 wezen, in de VS in totaal 23 van de 60.000 die er de laatste twintig jaar uit Rusland heen verhuisden.

Zonder met zijn ogen te knipperen negeert Astakhov deze feiten en opent in plaats daarvan de aanval op zijn tegenstanders die hij ‘blind en dom’ noemt.

Tijdens een persconferentie zei Astakhov dat president Poetin hem steunt en ook dat alleen ‘pedofielen’ zijn aftreden konden willen. Tegenstanders bestempelen als pedo’s, de joden van de 21ste eeuw, is natuurlijk een uiterst slimme zet van Astakhov, die afgelopen woensdag ook nog de site Adoption-killers.ru lanceerde.

sticker Vote Demagogues Utrecht bij CS

Bovendien zal zaterdag in Moskou gedemonstreerd worden door voorstanders van het adoptieverbod, terwijl kritische bloggers beweren dat mensen betaald worden voor hun deelname aan de betoging.

Net als in Nederland lijkt het voor Russische politici belangrijker om de democratische schijn op te houden, dan dat er daadwerkelijk sprake is van fatsoenlijk bestuur.

DF

Gerelateerd:

Horror in Rusland: adoptie & wodka

Overheid strijdt schijnbaar voor het goede


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>