Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘(L)overheid’: de staat als pooier

sticker Chase your dreams pimpalicious

De strategie van de moderne pooier is die van de loverboy. Tijdens de ‘romantische fase’ wordt het sympathieke gezicht getoond en deelt de gladjakker presentjes uit, waarna intimidatie, onvrijheid, misbruik en geweld volgen. Te laat hebben slachtoffers door erin geluisd te zijn en – wellicht vanwege het ‘Stockholm syndroom‘ – koesteren velen zelfs een soort affectie voor de slavenhouder. Naarmate het misbruik vordert verdwijnt een steeds groter deel van het inkomen in de zakken van de pooier, wiens eisen schaamtelozer worden en zucht tot controle extremer.

street art 'naakte vrouw hoge hakken'Hoe meer je je verdiept in de hedendaagse pooier, hoe meer de gelijkenissen tussen hem en de Nederlandse overheid opvallen.

sticker Charmplay.com Amsterdam 2013Zo delen politici in welvarende tijden ruimhartig cadeautjes uit aan allerlei bevolkingsdelen en andere belangengroepen – die zich deze doorgaans maar al te graag laten welgevallen – maar als de economie krimpt breken donkere tijden aan.

Dan stijgen niet alleen plots allerlei belastingen en premies, ook verhoogt de (semi)overheid de sociale huren, eigen bijdragen in de zorg, OV-kosten en boetes. Zelfs het verbod van de rechter op het doorrekenen van de “administratiekosten” daarvan wordt achteloos genegeerd door onze (l)overheid. Om in de kosten te snoeien staat nu ook de seniorenkorting op de tocht en bezuinigt de regering op onder andere het (speciaal) onderwijs, vervoer, psychiatrie en kinderopvang.

sticker 'kort lontje' of 'blowende bom'

‘kort lontje’

Tegelijkertijd lijkt de veiligheid van gewone burgers geen enkele rol te spelen in de afwegingen van bestuurders. Zo ontsnappen haast wekelijks de meest uitzinnige tbs’ers zodra hun twintigjarige begeleidster even niet oplet, overtreedt een op drie gedetineerden regels tijdens de proeftijd, is de Bijlmer al weer bijna weer no-go area, faalt de aanpak van probleemjongeren – ondanks de extra fondsen – op alle fronten, helpt het OM je niet zelfs als je weet waar je gestolen I-pad zich bevindt, worden illegaal verblijvende criminelen vaak niet uitgezet, slaagt de overheid er amper in illegale escortbedrijven en mensenhandel aan te pakken, worden ‘onhandelbare gevangenen’ gewoon vrijgelaten, vinden stelende bejaardenverzorgers zonder problemen elders een baan, zijn veel gemeenten niet aangesloten op een informatiesysteem van de gevangenissen en worden jonge kinderen in sommige overheidsinstellingen systematisch misbruikt. Ook bezuinigt Amsterdam fors op veiligheid terwijl zware mishandeling toeneemt, hebben in 2010 meer dan 2600 veroordeelden hun gevangenisstraf ontlopen door zich niet bij de gevangenis te melden – 25 procent meer dan in 2009 – en daalt het aandeel blauw op straat. Gewelddadige serieverkrachters als Rufus S. en de Amsterdamse dj Florian K. hebben schijnbaar een lagere prioriteit dan stoep-fietsers in Amsterdam Zuid.

sticker Meer blauw op straat en minder langs de snelweg Rolfje

De ongelijkheid tussen de slavenhouders en de burger uit zich onder andere in het systeem der verkeersboetes, die politici en ambtenaren zelden zelf betalen.

Volgens minister Spies is ook het verscheuren van parkeerbonnen van gezagsdragers een ‘lokale aangelegenheid’. In de provincie Gelderland kregen alleen al de provincie-ambtenarren ruim vier ton vergoeding voor privé-gebruik van hun dienstauto’s!

De gemiddelde Amsterdammer betaalt intussen jaarlijks 7.900,- euro voor het aantal ambtenaren in zijn stad en ondanks de recessie weigeren de gemeenten de lonen tijdelijk te bevriezen.

Ongegeneerd schenken onze (semi-)publieke p.i.M.P.s. zichzelf de stuitendste bonussen die je maar bedenken kan en ook gadgets en fuiven moeten natuurlijk flink wat bling-bling uitstralen. Zo besteedde minister Eurlings ruim een miljoen euro aan festiviteiten rond de opening van nieuwe wegen en kost het jubileumfeest van de Vereniging Nederlandse Gemeenten maar liefst 3 miljoen!

sticker 'Nederland verdient beter'

Internationale evenementen leveren natuurlijk ook een waaier aan feesten, borrels, valse declaraties en diners op, dus om de Olympische Spelen van 2028 binnen te halen werd al 188 miljoen euro besteed. Het feit dat zowel de minister als haar ambtenaren hierover gebroederlijk logen toont dat ieder zelfreinigend vermogen bij de staat ontbreekt.

sticker i love slutty girls Amsterdam

De Amerikaan P. J. O’Rourke schreef in zijn ‘Parliament of whores’ (1991, p. 233) dat macht altijd al de laagste elementen in het menselijk ras aantrok:

sticker gigolo worden Amsterdam 2013“Gedurende de geschiedenis is de mensheid onophoudelijk gemaltraiteerd door tuig, (…) de ergste snollen, die er iedere slechte daad of onwaardigheid voor over hebben om macht naar zich toe te trekken: elke overheid is een parlement van prostituees. Het probleem is, dat in een democratie wij zelf de hoeren zijn.”

door drs D. Fenestratie


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. Goedendag HoerenSloep,
  ja helaas, triest maar waar … :(
  opvallend inderdaad dat ‘populisme’ zo’n negatieve bijklank heeft.
  Misschien ontstaat mede dankzij ex-ondernemer Alfons Borm een tegenbeweging, wie weet. Maar de bodem van de vaderlandse schuldkist lijkt me langzamerhand wel in zicht, denk je niet?

  Dank voor je reactie,
  David

 2. Fraaie opsomming van de samenleving in 0031… /sarcasme
  Helaas is het wel waar. Hoe maak je een tegenbeweging, zonder weggezet te worden als populistisch (want dat is kennelijk fout?)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>