Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Overheid profiteert van drinkende jeugd

drinkende jongere

Uit het interview in Metro (12 augustus 2005) met Wim van Dalen, directeur Stichting Alcoholpreventie, blijkt duidelijk welke simplistische mentaliteit de Nederlandse overheid bezielt.

Volgens Van Dalen hebben de campagnes tegen alcohol namelijk niet het beoogde effect, maar ‘helpen ze wel om het onderwerp op de agenda te houden’.

sticker lekker-lusu Amsterdam

Verder is de kennis over alcohol groter geworden, alleen zijn jongeren moeilijk te veranderen. Uiteindelijk zet hij zijn zinnen op nieuwe prijsverhogingen en een hardere aanpak van promotieacties.

Mensen als Van Dalen zullen vermoedelijk nooit (willen) begrijpen dat juist waarschuwingen en verboden de drank, evenals tabak, juist spannender maken voor de jeugd.

Bovendien kan de jonge consument indruk maken op leeftijdgenootjes omdat voor hem/haar de aanschaf van dure drankjes kennelijk geen probleem vormt. Uit eigen ervaringen met jongeren weet ik dat veel tieners meer dan de helft van hun zuurverdiende inkomen besteden aan uitgaan en dus aan belasting.

sticker accijns weg ermee Amsterdam south-east 2013 january thuis brouwerij

Het wáre doel van de overheid, het uitzuigen van de onderdanen, werd enkele maanden geleden pijnlijk zichtbaar toen politici de accijnsverhoging op sterke drank wilden terugdraaien.

Consumenten wendden zich naar aanleiding van de aanvankelijke verhoging massaal tot het buitenland, waardoor de kaste in Den Haag inkomsten misliep.

Het vreten komt duidelijk vóór de moraal!

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>