Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Over deze site en David Frankenhuis (1974)


“De drang tot schrijven komt misschien wel voort uit hetzelfde instinct dat een baby doet schreeuwen om aandacht” ~ George Orwell

Welkom waarde gast,

Sinds ik begin 2012 startte met de opbouw van deze site had ik niet gedacht dat dit zoveel tijd, vaardigheden en energie zou vergen. Toch ben ik blij dat ik – met hulp van diverse vrienden – doorzette en nu beschik over een vehikel waar ik mijn schrijfsels vrijelijk kan posten.

~ ‘ik‘ ~

Toen ik rond mijn eindexamen in 1994 de Volkskrant een eerste brief zond dacht ik niet ooit over een eigen medium te beschikken, want indertijd waren mogelijkheden oneindig beperkter dan nu.

~ 'Requiem' ~

~ ‘Requiem‘ ~

onderwerpen in de site

Artikelen op Poliziek zijn zelden langer dan 1 A4 tekst en behandelen thema’s zoals misdaad, ideologie, Amsterdam, politiek, straatkunst (vooral stickers), recht, geschiedenis, stripboeken, islam, de EU, media, de multiculturele samenleving, onderwijs, bureaucratisering en economie.

Onderwerpen vind je het makkelijkst via de categorieën en tags (“Wroet & Graai”) links, maar je kan natuurlijk ook je eigen zoekterm kiezen.

geschiedenis ‘Poliziek’

Dit Poliziek.info is de opvolger van een blogspot die bestond tussen 2004 en 2012. Ook van deze nieuwe site bestaat de ruggengraat – zo’n acht procent van de inmiddels ruim 900 verhalen – uit mijn ingezonden brieven naar kranten en tijdschriften.

sticker rage against bankster AmsterdamDe ‘neiging’ tot dit type meningsuiting erfde ik ongetwijfeld van mijn vaders moeder Annie, die zich soms ernstig kon opwinden over maatschappelijke wantoestanden. Vermoedelijk schreef ze honderden ‘stukjes’ waarvan velen werden geplaatst.

sticker Amsterdam North 2013 September swine man beard forbidden

Tegelijkertijd bracht mijn moeders vader Ewoud mij tussen mijn 15 en 35ste enig – vaak broodnodig – realisme bij, en dan met name rondom ‘bankwezen’, bureaucratie en politiek. Officiële verklaringen en statistieken stuitten bij hem onvermijdelijk op bepaald niet geringe scepsis.

ik

Naast internetten houd ik mij bezig met fotograferen, bijles, het begeleiden van scholieren en andere vormen van propaganda en (contra-)indoctrinatie.

Bovenal wens ik u veel plezier toe op Poliziek.info,

David Frankenhuis
Amsterdam / maart 2013