Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

India: opnieuw ‘busverkrachting’

tile street art 'woman eyes sewn' Amsterdam 2013 vrouw ogen dichtgenaaid

Een moeder is overleden na een groepsverkrachting in de Indiase deelstaat Assam. In een ‘tempo’, een soort minibus, werd de vrouw seksueel belaagd door vier mannen. Na afloop is ze ernstig mishandeld en uit het voertuig gegooid.

Het slachtoffer was vrijdag onderweg naar school om haar dochtertje op te halen toen het misdrijf plaatshad, schrijft ZeeNews. Na de groepsverkrachting vernietigden de aanvallers de ogen van de vrouw en werd ze op hoofd en nek geslagen met een metalen staaf.

sticker woman creature Amsterdam center September 2013 vrouwDaarna is ze gedumpt op vijftig meter afstand van het politiebureau in Boginadi. Zondag bezweek de moeder in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Uit woede over het voorval blokkeerden vrouwenorganisaties een snelweg. Volgens zender Aljazeera is inmiddels een iemand gearresteerd in de zaak.
Graffiti 'no excuse for sexual abuse - patriarchy'

In december 2012 leidde een soortgelijke ‘busverkrachting‘ tot zware maatschappelijke protesten, waarbij ook een agent overleed.

DF

Gerelateerd:

Hoofd FBI India: “geniet van verkrachting”

“Verkrachtingsfeest Assam” leidt tot rel

Groepsverkrachting in ziekenhuis India

Humor-video India: verkrachting is schuld vrouw

Meisje levend verbrand na groepsverkrachting

Meisje (14) ontvoerd, verkocht en geprostitueerd

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?

Bolivia: verkrachter levend begraven naast slachtoffer


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>