Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Oorlog tegen drugs is totale mislukking

sticker Garibaldi demencia Amsterdam 2013 joint cannabis

De mondiale bestrijding van drugs heeft volledig gefaald en wereldleiders moeten de aanpak van narcotica heroverwegen, stelt een rapport van de London School of Economics (LSE). Diverse Nobelprijswinnaars en invloedrijke politici werkten mee aan de studie Ending the Drug Wars.

“Het is tijd om de ‘oorlog tegen drugs’ te staken en beleidsmiddelen in te zetten op wijzen die worden onderbouwd door economische analyse”, schrijven de opstellers van het rapport in hun voorwoord. “Het najagen van een gemilitariseerde en strafrechtelijke strategie tegen verdovende middelen produceerde reusachtige negatieve uitkomsten en bijkomende schade.”

sticker Paname smoking tour Amsterdam Center 2013 August cannabis jointDe onderzoekers wijzen volgens zender al-Jazeera onder meer op enorme aantallen drugsgerelateerde gevangenen in de VS, de Russische Hiv-epidemie en corruptie en geweld in ontwikkelingslanden. De wereldwijde bestrijding van drugshandel door de Verenigde Naties (VN) “creëerde een zwarte markt van 300 miljard Amerikaanse dollars”. De VN heeft een conferentie over narcotica gepland voor 2016.

De onderzoekers bepleiten experimenten met legalisering, waarin de focus moet komen te liggen op de volksgezondheid en het ondermijnen van de drugssyndicaten.
sticker somebody put someting my drugs Amsterdam center 2014 April

Website The Daily Beast vatte de uitgangspunten en conclusies van het rapport samen:

1) Het geloof in een wereld zonder drugs is niet alleen een vorm van zelfbedrog, maar ook contraproductief. Narcotica dienen te worden gedecriminaliseerd.

2) Verbieden van drugs heeft niet alleen maar nadelen, maar deze dienen zorgvuldig afgewogen te worden tegen de voordelen ervan.
sticker joynt feeling all that trouble for nothing Amsterdam 2013 drugs

3) Geweld en corruptie kunnen enorm afnemen als drugs uit de illegaliteit gehaald worden.

4) De huidige drugsbestrijding kost niet alleen geld maar ondermijnt ook fundamentele mensenrechten. Het is een “ideologische oorlog”.

5) Het opsluiten van drugsgebruikers heeft enorm veel schadelijke neveneffecten.

6) Laat Colorado en Washington vrij in hun experimenten met legalisering van marihuana. Zo kan ontdekt worden wat wel en niet werkt.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>