Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ongelijkheid tussen politie & burger

Een van de manieren waarop je naar de overheid kan kijken is als een stelsel van permanente discriminatie. Zo betalen ‘ministeries’ (= jij en ik) verkeersboetes voor ambtenaren en kunnen ze bij banken relatief goedkoop lenen. Geen haan die ernaar kraait en geen ziel kijkt überhaupt nog op van dergelijke berichten.

Soms echter worden de tegenstrijdigheden tussen de praktijk van alledag en het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel wel erg visueel, zoals bij enkele recente berichten over de politie.

Zo is de Friese politie woedend over een polyester-creatie van een agent die is gewapend met een lasergun. Bedenkers Simon Cnossen en voormalig agent Rendert Algra beweren politieagenten juist een handje te willen helpen: “Ze houden er niet van om boetes uit te schrijven en zo’n nepagent schrikt hardrijders wel af”. De politie stelt juist dat met het plaatsen van de pop echter allerlei regels worden overtreden en noemt het gevaarlijk. “Als iemand dan schrikt, krijg je misschien een ongeluk. Wij kijken altijd goed waar we een agent neerzetten.” Deze laatste bewering staat op gespannen voet met berichten dat flitsers de laatste jaren diverse kettingbotsingen veroorzaakten.

Uit bovenstaande blijkt dus dat het burgers niet toegestaan is andere burgers te foppen met politie-imitaties, maar geldt dit voor de overheid ook?

Nepcamera ‘bewaakt’ parkeerplaats
De Amsterdamse politie laat de beveiliging van parkeerplaatsen in de buurt van metrostation Van der Madeweg over aan een zogeheten ‘dummycamera‘, waarbij ‘het gezag’ er op vertrouwt dat dit criminelen zal afschrikken.

Bewoners voelen zich echter genept en spreken van ‘een vals gevoel van veiligheid’. De politie houdt nu natuurlijk wel meer tijd over voor het bekrachtigen van de wetgeving rond de wietpas, waardoor volgens de laatste berichten “de drugsoverlast meer dan vervijfvoudigd is sinds de invoering ervan”.

Misschien moeten wij dummy’s maar gewoon eens gaan doen alsof wij belasting betalen, gewoon een beetje terug-foppen.

DF

Gerelateerd:

Politie gelooft heilig in dubbeldenk

1984: internet & de staat

De overheid gedraagt zich als pooier

Waarom ik voor de wietpas ben

Natuurmens in stad II: nep-agenten

Kampers en de fiscus: zijn alle dieren gelijk?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>