Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Onderwijs breekt intelligentie van jongeren

sticker Riga 'we have the right to be stupid'

“Sommige filosofen zien onderwijs als een instrument in de handen van machthebbers om de intelligentie van jongeren te vermorzelen”, zeg ik tegen de 15-jarige scholier met wie ik me verbaas over de matigheid van de lesmethode die hij geacht wordt te bestuderen.

“Maar … maar wat is dan hun doel daarmee?”, vraagt hij vol verbazing.

graffiti reporter shower Baltic region“Mijn idee erover is dat de overheid primair een mechanisme is voor profiteurs om te teren op de productieve klassen, zoals ondernemers en arbeiders. Hoe slechter het onderwijs is, met name vakken als economie, geschiedenis, M&O en maatschappijleer, hoe eenvoudiger het is om de gelegaliseerde plundering te verhullen voor de overgrote meerderheid van de bevolking. Als je bij het vak economie niet meer leert wat geld is, of welke betekenis edelmetaal ooit had in de samenleving, of dat de ‘tragedy of the commons’ prima toepasbaar is op de overheid zelf, en honderden andere fundamentele economische concepten, zou je snel genoeg fundamentele fouten in dee huidige maatschappij doorhebben. Als je in plaats daarvan als scholier wordt bedolven onder hoofdstukken belastingwetgeving – zodat je vast kan wennen aan deze parasitaire structuren – en incorrecte veronderstellingen van de socialist Keynes, zal economie altijd in duisternis gehuld blijven.”

“En M&O, zit dat ook vol onzin?”, vraagt hij.
sticker brain control Amsterdam
“Sinds mijn tijd op de middelbare school ben ik vrij lang uit het onderwijs geweest, maar voor zover ik het kan overzien wel ja. Solide boekhouden en kostprijsberekening is vervangen door geleuter over begrotingen van sportclubs en dergelijk geneuzel, iets waarvoor opleiding me niet nodig lijkt. Tegelijkertijd worden scholieren door de lesmethoden steeds meer in het diepe gegooid, waarmee ik bedoel dat ze vraagstukken op moeten lossen die niet of nauwelijks uitgelegd staan in de lesboeken. Dit kost scholieren meer tijd dan nodig, wat op zich al een botte schande is, maar zal tegelijkertijd hun onzekerheden vergroten terwijl ze er niets aan kunnen doen. Hierdoor wordt de kwaliteit van het onderwijs afhankelijker van de kwaliteit van docenten, die op hun beurt ook steeds meer gehandicapt zijn door slechte opleidingen.”

DF

Gerelateerd:

Project X in Haren te verklaren uit euro-perikelen?

Overheid zélf oorzaak schoolverzuim rond zomervakantie!

EU manipuleert medialandschap

Ouders in consumentenrol

Affaire Diederik Stapel slechts topje van ijsberg

Logica van een kind: minimum- en maximumprijzen

Geld onderwijs vaak slecht besteed

Tolstoj over onderwijs & het kind: citaten Jasnaja Poljana

Leerplicht = onrechtvaardige discriminatie


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>