Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Onderwereld misbruikt naam Taliban

sticker religion rulers god disbeliever satan business Amsterdam 2013 November

Steeds vaker ontvangen Pakistaanse zakenmannen dreigbrieven omdat ze “niet op de juiste islamitische wijze leven”. De beschuldigingen vervolgen met eisen om bedragen tot 75.000 euro en lijken ondertekend door Hakimullah Mehsud.

De gemiddelde Pakistaan siddert nog steeds van angst bij de naam van deze onlangs door de Amerikanen geliquideerde leider van de Taliban (TTP). Zijn organisatie is verantwoordelijk voor duizenden moorden in de afgelopen zes jaar.

zakenmannen gedood, dreiging met zelfmoordterreur

Alsof de handtekening niet genoeg is dreigt men soms zelfmoordterroristen op wanbetalers af te sturen. Vooral in steden als Islamabad en Rawalpindi is dit een beproefde methode. De laatste twee jaar zouden minstens vier zakenmannen vermoord zijn in verband met afpersing, meldt The News.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanHoewel de criminelen opereren vanuit Waziristan en Afghanistan, waar de Taliban hun machtsbasis hebben, denken bronnen binnen de veiligheidsdiensten niet dat de TTP erachter zit.

Taliban veroordeelt afpersing

“Het is eenvoudig om te doen alsof je van de Taliban bent want men denkt dan met een zeer machtige groep te maken te hebben”, zegt een hoge functionaris. “Slachtoffers zijn erg bereid tot coöperatie met de bendes en stappen minder snel naar de politie.”
wapens op Afghaans gebedskleed afgebeeld

Hoewel hierdoor de precieze omvang van het probleem onduidelijk is voelde de TTP zich desalniettemin geroepen de afpersingen onlangs publiekelijk te veroordelen.

“Wij vinden het bezit van een moslim even heilig als zijn leven en distantiëren ons van deze daden,” aldus de Taliban.

DF

Gerelateerd:

Taliban: regering doet aan magie

Scholen Pakistan boycotten boek Malala

Dreigement taliban leidt tot uitbraak polio Pakistan

‘Gevaarlijkste snor’ bedreigd door fundamentalisten

Taliban: ‘roze ballonnen of mini-rokjes?’

Man verbrand in Pakistan wegens bladzijdes koran

 

Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>