Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ondernemers, waar blijft uw verzet tegen dit kabinet?

sticker actiecomite Dwangarbeid nee Amsterdam east 2014 April slavery

Bijna een kwart eeuw geleden implodeerde het communisme en vielen de Berlijnse Muur en het IJzeren Gordijn. De centraal geleide economie met zijn vijfjarenplannen dolf voor altijd het onderspit tegen de vrije markt. De ideologische ‘Koude Oorlog’ was gewonnen door het relatief vrije westen, in vrijwel alle voormalig communistische landen ontstonden democratische stelsels en de wereld zou niet in een nucleaire holocaust verdampen.

Riga sticker Clownin LeninOpmerkelijk genoeg was tijdens de Koude Oorlog in West Europa allerlei socialistisch gedachtegoed de culturele sfeer gaan domineren.

Media, politiek, kunst en onderwijs werden in hoge mate beheerst door een op subsidies en andere privileges drijvende elite die geloofde in nivellering en multiculturalisme. Vrijheid, kapitalisme en ondernemerschap vond zij vieze woorden. ‘Politieke correctheid’ en andere dictatoriale mechanismen waren de wapens waarmee ze haar eigen positie en die van hun bureaucratische achterban beschermde.

sticker 'reset het kabinet'

Steeds duidelijker was dat Nederland een ‘democratuur’ was. Daarin schermen sinistere geheime diensten zoals ‘Operatiën & Inlichtingen‘ een kleine kliek heersers af van de bevolking op wie zij parasiteert. Mensen die deuken in hun vitale belangen dreigden te slaan, zoals Pim Fortuyn en Theo van Gogh, werden geliquideerd. Hierdoor bleef deze polder gedomineerd door de ambtenarij en aanverwante belangen, waaronder banken en bouwbedrijven.

Het systeem lijkt het meest op een mix tussen bureaucratisch socialisme en corporatisme: winsten zijn er voor de eigenaars, verliezen smeert men uit over de middenklasse – zie de perikelen rond het bankwezen.

sticker laser314 'das-muil'De oppermacht der bureaucraten en hun loopjongens in de politiek uit zich op vele wijzen.

Men trekt zonder aarzeling 100.000 euro uit om een werkloze aan een baan te helpen die hem slechts 10.000 euro oplevert, tbs’ers ontsnappen aan de lopende band, klokkenluiders worden genadeloos aangepakt, ministeries ( = belastingbetalers) betalen verkeersboetes van ambtenaren, “beloofde” bezuinigingen op de bureaucratie blijken telkens ‘onhaalbaar’ ( = niet uitgevoerd).

Wat sinds het eind van de Koude Oorlog wel gebeurde was een reusachtige operatie ter ‘verzelfstandiging’ van allerlei delen van de staat, die leidde tot een uitdijing van de ‘semi-overheid’.

In markten als zorg, huurwoningen, openbaar vervoer en onderwijs wisten ‘managers’ ( = voormalige ambtenaren) gigantische salarisverhogingen bijeen te graaien, terwijl wetten en subsidies serieuze marktwerking feitelijk uitschakelden.

Enige verschil is nu dat dit deel van de overheid niet meer onder democratische controle staat, zodat politici nog machtelozer staan in geval van het massaal optredend wanbeleid en zelfverrijking.

Nu duidelijk wordt dat de staatsschulden als gevolg van de socialistische boekhoudmethoden van opeenvolgende regeringen Nederland en West Europa de das om gaan doen en het continent niet ‘spontaan’ uit de economische crisis zal opveren, kiest de bureaucratie via zijn politieke handlangers voor de enige remedie die men nog uit de lesboekjes onthield: belastingen omhoog! Eerst de BTW van 19 naar 21 procent, nu de zorgpremie en er zullen nog vele ‘solidaire maatregelen’ volgen als we de sinistere voorlieden van de PvdA mogen geloven. Nivellering is het nieuwe mantra dus zal de staat zijn uiterste best doen de middenklasse richting het bestaansminimum te duwen. Net als in de voorheen communistische landen kan de ambtenarij dan heersen over de productieve klassen, met in het kielzog een select groepje ‘ondernemers’ dat zijn omzet voornamelijk dankt aan de juiste connecties binnen het staatsapparaat.

graffiti Fear Euro Amsterdam WTC

Beste ondernemers, het laatste wat ik wil is u vermoeien mijn mijn subjectieve blik op de moderne geschiedenis. Daarvoor is uw tijd te kostbaar.

sticker wakker Amsterdam 2013Mijn enige doel is u erop wijzen dat hoe armer de gemiddelde Nederlander wordt, hoe minder hij of zij bij u besteden kan. Als wij minder verdienen, verdient u ook minder. Armere mensen bezoeken minder vaak een restaurant, winkel of bioscoop, zoals u allen snapt, en boeken minder vakanties. Als politici besluiten tientallen (of honderden?) miljarden Nederlands geld te schenken aan corrupte regeringen in zuidelijk Europa en criminele bankiers hier, wat kunnen mensen dan nog spenderen bij u?

Misschien wel het aller ergste is dat de staat u tot primaire collaborateur maakt in deze vernietiging van Nederland, door u te gebruiken om de loonbelasting en BTW te incasseren om hun snode en bovenal destructieve plannen te financieren.

sticker staking voor werkende bevolking Europa Den Haag photo Maarten Brante 2013

Dit doet u zelfs gratis, hetgeen u tot een ‘onbezoldigde belastingambtenaar’ maakt.

Kunt u niet eens met geestverwanten om de tafel kruipen en het idee van een belastingstaking bespreken? Of moet Nederland eerst het ontwikkelingsniveau van Roemenië bereiken alvorens bij u de ogen open gaan?

DF

Gerelateerd:

Reclame grapt over dictators

Frankrijk snapt welvaart niet meer

Absurdistan in de polder


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>