Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

ObsceNerland: als ook heiligen stelen …

vuilnisbak Amsterdam 2013 logo 3 kruizen

Overheden neigen ertoe hun onderdanen te verstikken met belastingen en verboden, terwijl men zich binnen de bureaucratieën van de staat lijkt te specialiseren in profiteurisme, spilzucht en zelfs ronduit kleptomanie.

Niet alleen in Nederlandse ministeries en lokale besturen zijn deze wanpraktijken de norm der normlozen, met name ook binnen semi-overheden zoals onderwijs, zorg en huisvesting verdampen de miljarden op miraculeuze wijze.
sticker stop de huurexplosie Oude Pijp

Vestia
Zo verdween twee miljard (2.000.000.000) euro in woningcorporatie Vestia. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt reageerde terecht kritisch op de onwil bij de regering om deze schimmige affaire te onderzoeken.

“Er is twee miljard euro verdwenen. Het lukt de regering wel om binnen twee dagen twee miljard euro aan huurverhogingen door te voeren. Waarom moet dit dan zo lang duren?”

de norm: verkwisting in tijden van crisis
De provincie Brabant spendeerde onlangs 47.000 euro aan een vergadersessie in een luxe congrescentrum. Dit is overigens nog 3.000 minder dan de halve ton die men aanvankelijk voor een snoepreisje naar Parma had uitgetrokken.

animal farm pig coverDe gemeenteraad van Hardenberg bespaarde zo’n 28.000 euro op subsidies voor vieringen rond de afgelopen jaarwisseling. Voor zichzelf lieten de ambtenarren een nieuw gemeentehuis bouwen (met voor elke raamambtenaar een eigen raam). Het openingsfeest ervan in oktober 2012 kostte ruim 43.ooo euro.

Na onderzoek concludeerde het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onlangs dat het niet verstandig is om te twitteren over besloten vergaderingen. Kosten van de ‘studie‘: 32.600 euro.

Sinds april 2010 presteerde stadsdeel Amsterdam Noord het om zo’n 350.000 euro uit te geven aan 21 beveiligingscamera’s bij het Buikslotermeerplein die door technische problemen vrijwel nutteloos waren.

“Uit de statistieken van de buurt blijkt ook dat de veiligheid in die periode niet verbeterd is: het aantal delicten steeg juist.”

'Wojo'

Wojo

De fiscus ontdekte onlangs weer eens een uitgebreide en goed georganiseerde miljoenenfraude in de Surinaamse, Antilliaanse en Dominicaanse gemeenschappen in Amsterdam-Zuidoost. De overheidsbijdrage – waarop zij geen recht hadden – kon oplopen tot meer dan 100.000 euro per gezin. Jarenlang maandelijks een dikke 8.000 euro netto opstrijken, da’s geen gekke bonus op uitkering en huursubsidie. De totale schade is zo’n zes miljoen euro.

Gelukkig werd vandaag bekend dat de regering Rutte “het verlies van koopkracht bij de laagste inkomens wil compenseren met 300 miljoen”, want stel je voor.

Verder moet haast iedereen bezuinigen, behalve de militaire inlichtingendienst MIVD. ‘Interne blunders’ en een machtsstrijd kostten de dienst honderdduizenden euro’s schadevergoeding aan ex-agent J.W. die werd verraden in het Midden Oosten en in de steek gelaten.

bord 'morgen stop ik met liegen'En terwijl de verspilling oneindig voortwoekert worden buurthuizen weg bezuinigd, sjoemelt de regering met de begrotingsregels, wan-presteert het Amsterdamse GVB als vanouds, is sinds 2009 in de helft der gemeenten de OZB voor woningeigenaren “met meer dan de landelijke norm van 15 procent gestegen” (68 gemeenten gingen zelfs boven het dubbele van die norm, 30 procent), heerst er een vreemde geheimzinnigheid over sterfgevallen in de zorg, dreigt staatssecretaris Frans Weekers met een naheffing als mensen via een foefje de extra assurantiebelasting (die stijgt van 9,7 naar 21 procent) eenmalig proberen te omzeilen, want “de schatkist kan het nu niet hebben dat op grote schaal de belasting wordt ontweken.”

Normaliter kiest de Belastingdienst jaarlijks een thema waarop men extra controleert, maar dit jaar zijn het er meerdere.

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Ondanks het stelen en de spilzucht worden belastingplichtigen dus strak gecontroleerd, terwijl de Bredase kok Rahal Lamlih geen daklozen mag voeden op straffe van een boete want “de gemeente vindt dat ze alleen eten mogen krijgen als daar iets tegenover staat”.

Alsof de sfeer in het land nog niet voldoende vernield is, gaan stemmen op om rokende jongeren te beboeten en om docenten op maandagochtend hun leerlingen te laten controleren op alcohol- en drugsgebruik.

ombudsman op reis
Als de wanpraktijken binnen overheden te ernstig worden en gewone rechtsmiddelen onvoldoende zijn om burgers tegen ambtenarrij en politiek te beschermen, kan een burger zich wenden tot de ombudsman.

sticker ain't no party like your party Amsterdam 2013Ook Amsterdam heeft er een, genaamd Ulco van de Pol. Onlangs reisde hij tegen de gemeentelijke regels in businessclass met zijn vrouw naar een congres in Nieuw-Zeeland. Kosten voor de gemeente Amsterdam: 13.000 euro.

Als zelfs dit laatste anker van de ‘rechtsstaat’ los van God geraakt is, waar gaat het dan heen met ons landje? Internationaal liepen we reeds een flinke deuk op toen Mongolië eenzijdig een verdrag opzegde wegens de Nederlandse belastingregels die het land veel geld kosten.

De moraal lijkt in Nederland slechts een wapen om het volk plat te slaan en uit te buiten, zodat het eigen gefeest ongestoord kan doorgaan.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>