Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

NOS: ‘Belgen anti Nederlandse anti-antirook-lobby’

 • 08 jul 12

 • MEDIA

 • 2 reacties

sticker against media manipulation citizens journalism Amsterdam

Wij Nederlanders moeten niet denken dat we Belgen de wet kunnen voorschrijven met Wiel Maessens Kruisvaart ter bestrijding van het rookverbod in België.

Op zich een prima te verklaren mening natuurlijk en als zodanig helder weer te geven door staatsomroep NOS. Het wordt alleen een beetje lastig als de Belgen zelf niet mee willen werken. Het lijkt wel of ze te dom zijn om te weten wat goed voor ze is, moet de NOS-journalist van dienst gedacht hebben. Dus wat doe je? Je laat alle voxpop die niet in je plaatje past, weg. En zo krijg je onderstaand stukje.

sticker Anonymous Amsterdam 2014 May history religion mony media government“Wat denken ze ermee te bereiken?”, zegt een Antwerpse cafébezoeker. Twee andere reacties van terrasgangers die de NOS toont zijn ook negatief over dit initiatief.

Normaal gesproken kom je er natuurlijk prima mee weg. Alleen moet je wel opletten dat niet toevallig iemand als Erik Beunckens, aanvoerder van een groep bezorgde Belgische café-houders, er met zijn neus bovenop staat. 
Maessen: “Hij vertelde me: er waren drie positieve en drie negatieve reacties. Welke zenden ze uit, denk je? En dan als eindconclusie: zitten de Belgen te wachten op hulp uit NL?”

sticker propaganda dog Amsterdam

Voor Beunckens kwam de selectie door de staatsomroep overigens ‘niet geheel onverwacht’, gezien het ‘links geïnspireerde imago’ van de NOS. “Zo’n gemanipuleerde reportage vind ik journalistiek toch niet helemaal correct.”

Tsja, Jozef Stalin liet tegenstanders uitgummen van foto’s en recenter herhaalde Poetin dit trucje met een televisie-show. Onze eigen NOS maakt de schifting gewoon vooraf.

David Frankenhuis,
Amsterdam

(journalisten van ‘deredactie.be‘ berichten dan toch iets evenwichtiger)

Gerelateerd:

TcTtactics

Kruistocht tegen de gezelligheid


Tags:        |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. ik had al een vermoeden toen ik de reportage zag , ik was erbij toen ze interviewden , er was sprake dat het rookverbod ingeburgerd was , ik weet uit ondervinding dat dit onzin is! en die klanten waren precies ook allemaal uit de kankerliga geplukt , wij eisen wel GELOOFWAARDIG nieuws is dit hier nog wel een democratie , laat die horeca bazen ZELF beslissen en pak ECHTE PROBLEMEN aan !

 2. Ik ben het volledig eens met de heer David Frankenhuis. Ik was – vanuit mijn positie als voorzitter van Horecaclaim Nederland/Belgie/Europe – aanwezig op de boot van Wiel toen de NOS kwam. Ik zag direct dat journalist – Joris VAN POPPEL – een (linkse) opdracht had gekregen, en dat was NIET het weergeven van objectieve journalistiek. Toen ik wat elementen over de kwestie te berde bracht aan VAN POPPEL bleek ook dat de correspondent België onvoldoende kennis van de casus had. Wiel Maessen, Erik Beunckens en ik hadden overigens vooraf samenspraak gehad over de komst van de NOS, en dat dit mogelijk geen objectieve journalistiek zou voortbrengen. Maar besloten is om toch medewerking te geven, immers zal de waarheid altijd overwinnen en hebben wij de juridische waarheid en een ruime meerderheid van de bevolking (waaronder horeca-ondernemers) aan onze zijde. En de NOS, noch Zembla, nog enige politicus zal de waarheid kunnen veranderen. Daarnaast zijn de Horecaclaim organisaties, en FedCaf Belgium, niet uit te roken. Wij beschikken over voldoende middelen en de beste adviseurs/advocaten om elke tegenstander, de anti-rokersorganisaties met hun meerookleugens of linkse journalisten terzijde te schuiven. Overigens is een NIET-objectieve journalistieke weergave ook is ons voordeel!! En next time zullen wij wederom weer bezien of we medewerking zullen geven aan de NOS, immers hebben wij de NOS niet nodig om aandacht te krijgen in de media. Voorts hebben wij contacten met voldoende journalisten die wel een objectieve verslaggeving hebben gedaan over het rookverbod en onze organisaties, en dit ook zullen blijven voortzetten.

  Frederick F.C. Matthaei
  Voorzitter Horecaclaim Nederland
  Vice Voorzitter Horecaclaim Belgie
  Voorzitter Horecaclaim Europe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>