Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

NL’se Marokkanen ondermijnen sympathie Palestijnen

graffiti Laser 3.14 head full nitroglycerine Amsterdam

Met de beelden van de gruwelijke matpartij tussen de Alphense Boys en Haaglandia nog vers op het netvlies kom ik tot de volgende conclusie: dankzij – met name – Marokkaanse moslims kalft de steun voor de Palestijnen af in Nederland. Hoe zit dat?

sticker Skuter Boys Gang Amsterdam 2013

In de periode vóór ’9/11′ was je reeds een islamoloog als je wist dat moslims dagelijks vijf maal bidden en veelal geen alcohol dronken.

Sinds de aanslagen in New York groeide de kennis over de islam in het westen redelijk snel, zodat veel niet moslims inmiddels ook enig besef hebben van bijvoorbeeld het verschil tussen soennieten en sjiieten.

graffiti germ Utrecht 2013Aanvankelijk leidde de terreurdreiging tot groeiende steun voor de Palestijnse zaak in Nederland, een modegril waaraan ook veel linksige politici meededen*.

“Geef ze waar ze recht op menen te hebben en de agressie zal stoppen”, was de heersende gedachte erachter, maar intussen lijkt de stemming danig gekanteld.

sticker act friendly Riga 2012

Het beestachtige geweld dat sjiieten treft in Pakistan, Irak, Afghanistan, Bahrein en elders waar soennieten heersen opent vele ogen.

sticker 'schaamhaar niet om mijn nek'

Palestijnen behoren – helaas voor hen – tot dezelfde spirituele stroming als de Marokkanen hier in Nederland: de soennieten. En als ik voorheen problemen rond integratie aankaartte in gezelschappen kreeg ik zelden een andere respons dan afkeuring of minachting, doch inmiddels lijkt een snel groeiende groep Nederlanders definitief ‘klaar’ met de Marokkanen.

poster alle moslims terrorist Amsterdam

“We gaan eruit getrapt worden”, zei een Marokkaans-Nederlandse leeftijdgenoot onlangs stellig, “of erger”.

sticker no allies no friends no surrender Amsterdam 2013In de meeste gesprekken die ik de laatste twintig jaar voerde was ik in het algemeen ‘de doemdenker’ wat betreft van staatswege gesubsidieerd multiculturalisme en niet mijn gespreksgenoten, maar tijden veranderen.

Als afgeleide daarvan daalt de sympathie in Nederland voor soennieten in door Israël bezet gebied.

Misschien is de Noord-Afrikaanse invasie van Nederland (en elders) wel een Israëlisch complot om internationale steun voor de Palestijnen te ondermijnen, wie weet …

DF

* een variant op het ‘Stockholm syndroom’

Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>