Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Moslimmeisje ‘goedkoper slachtoffer’ pooier dan blanke

sticker Ayse does it Amsterdam center 2013 December islam

Na nogal gruwelijke berichtgeving over hoe bendes ‘Aziatische mannen’ blanke meisjes tot prostitutie en zelfs jarenlange slavernij dwongen in Groot Brittannië, is er nu een rapport over hoe diezelfde groepen ook kinderen uit hun eigen gemeenschap misbruiken.

Enkele zinnen uit een kort interview op de Guardian:

sticker 'vieze meid', AmsterdamShaista Sultana, maatschappelijk werker in Birmingham, krijgt bepaald niet de indruk dat islamitische meisjes veilig zijn voor lokale pooiers.

sticker verkrachters schamen Utrecht 2013

“Mensen denken vaak dat jonge moslima’s de hele dag thuis opgesloten zitten, terwijl dat gewoon niet op feiten berust. Ze zijn juist heel kwetsbaar voor de ‘groomers‘ – de lokale variant op de ‘loverboy’ – en worden zelfs beschouwd als een ‘eenvoudiger doelwit’ dan blanke meisjes.

Shaista Gohir, voorzitster van het Britse Moslim Vrouwennetwerk, noemt het ‘een mythe’ die leeft in delen van de media en politiek dat alleen blanke kinderen bejaagt worden door Pakistaanse pooiers, “terwijl alle meisjes het risico lopen op seksuele exploitatie”.

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam womanVolgens Gohir worden meisjes op school benaderd door leeftijdgenootjes, in opdracht van volwassen mannen, om vervolgens een relatie met zo’n man aan te knopen.

“Eerst krijgt het kind cadeautjes maar wordt daarna verkracht en gechanteerd om ook met anderen seks te hebben.”

Sultana vond het beangstigend hoe islamitische meisjes benaderd worden door de pooiers, die moslima’s zelfs als ‘goedkopere slachtoffers’ zouden zien.

“Blanke meisjes zijn vaak iets kieskeuriger en moeilijker te overtuigen, terwijl hun islamitische leeftijdgenootjes alleen maar hoeven te horen dat de man van ze houdt en met ze wil trouwen.”
sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Gohir wijst er op dat veel van de kinderen uit gebroken gezinnen komen, of kampen met leerproblemen en huiselijk geweld. Via  zo’n pooier probeerden ze de conservatieve en restrictieve thuisomgeving te ontvluchten.

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek“Uit onderzoek bleek dat ruim een derde van de meisjes al thuis seksueel misbruik meemaakte alvorens in de klauwen van de pooiers te belanden.”

Politiemedewerker Tim Bacon ziet deze bevindingen niet direct terug in de zaken die hij tot nu toe voorgeschoteld kreeg, maar dat kan volgens hem best samenhangen met culturele onwil om aangifte te doen waardoor het probleem zich meer in het verborgene afspeelt.

Gohir stelt dat chantage de belangrijkste reden is waarom islamitische meisjes niet naar de autoriteiten stappen, dus uit angst dat familie en gemeenschap erachter komen.

Rage1 sticker girl skirt Baltics 2012 September kind meisje

“Dan vreesden ze het huis uitgezet te worden, of te worden gedwongen tot een huwelijk. In de gevallen waarin de familie het ontdekte is dat ook exact wat er gebeurde.”

De bevindingen van het rapport vindt u hier.

DF

Gerelateerd:

GB: 500 imams prediken tegen pedofilie

Feministe Egypte verwerpt positieve discriminatie

Marokko: man overlijdt bij redding uitgehuwelijkt meisje


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>