Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Moskee-aanval Mombasa (update)

sticker machete blood Amsterdam center September 2013 kapmes

Een politie-aanval op de Musa Moskee in de Keniaanse stad Mombasa heeft aan vooralsnog drie mensen het leven gekost: twee islamitische militanten en een politieagent. De gewelddadigheden hadden zondag plaats in sloppenwijk Majengo.

Versies over de gebeurtenissen lopen sterk uiteen, schrijft Standard Media. De politie beweert vanuit diverse ruimten in de moskee te zijn beschoten, terwijl de moslims claimen dat zij lunchten toen agenten het gebouw aanvielen.

sticker in Gun we trust Moyoshi AmsterdamRadicale islamieten gebruikten vuurwapens, kapmessen en andere slag- en steekwapens tegen de politieagenten, beweren ooggetuigen die de versie van de autoriteiten bevestigen. De militanten dreigden tijdens de inval een gijzelaar te onthoofden.

De politie probeerde een via Facebook aangekondigde bijeenkomst van jihadisten te voorkomen. Organisator ervan zou een man zijn die schuilgaat achter de naam ‘Usama’ of ‘Rambo’.

Veiligheidsdiensten zijn nu massaal aanwezig in het onrustige deel van de kuststad, na geruchten dat de militanten versterkingen opriepen uit omliggende gebieden. Er zouden ook uit Somalië teruggekeerde strijders van de Al-Shabab militie aanwezig zijn.

sticker moskee Amsterdam

Een Ak-47 en een G-3 geweer werden ontdekt toen het gebouw eenmaal onder controle was. Er zouden in totaal zo’n 500 moslims in het gebedshuis aanwezig zijn geweest tijdens de bestorming. De politie arresteerde ongeveer driehonderd gelovigen.

Zij zouden kinderen als ‘menselijke schilden’ gebruikt hebben. Jongetjes vanaf tien jaar oud vochten mee tegen de politie.

DF

Gerelateerd:

Dode na inval ‘al-Shabab moskee’ Kenia

Gijzeling Kenia: ‘soldaten zopen en plunderden’

Doden bij mislukte redding Fransman Somalië

Veel seksueel geweld vluchtelingenkampen Somalië


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>