Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokkaanse problematiek: onveiligheid & arrogantie

sticker breasts Boombastic the seeker Amsterdam De Pijp August 2013 borsten

“Waarom is er in Marokko geen criminaliteit? Alle criminelen wonen nu in Nederland”, luidt een oude mop. Helaas voor Marokkanen die ‘achterbleven’ in het moederland blijkt dit niet de gehele waarheid, als je de berichtgeving op Moroccoworldnews.com mag geloven.

Deze ten dele door expats volgeschreven Engelstalige website biedt nieuws en opinie, zonder daarbij ernstig gehinderd te worden door de politieke correctheid die Nederlandse media lange tijd in zijn greep hield. Seksuele intimidatie, arrogantie en criminaliteit op straat blijken ook ware plagen voor Marokkaanse Marokkanen …

‘Aanranding: Marokkaanse man slechts “in theorie” moslim’
“Ik denk dat elke Marokkaanse vrouw of meisje lastig gevallen wordt zodra ze zich buitenshuis begeeft, ongeacht haar leeftijd, vormen, kleur, etniciteit of achtergrond … welke kleren ze ook draagt, zelfs al trekt ze een aardappelzak aan”, aldus Nidal Chebbak.

discriminatie Marokkanen weigeren bord tegen racisme

“Elke vrouw die het tegendeel beweert leeft in de ontkenningsfase, want dit is toch echt de dagelijkse realiteit … seksuele intimidatie is nog steeds controversieel in Marokko. (…) De intimidatie varieert van blikken die elke centimeter van je lichaam afspeuren, seksueel getinte opmerkingen vanaf iedere straathoek, onophoudelijk stalking, meisjes in een gesprek proberen te dwingen om vervolgens over te gaan tot het zonder toestemming betasten van het vrouwenlichaam op elk plekje.”

Volgens Chebbak wijzen mannen met de beschuldigende vinger naar de vrouw, die zich onzedelijk zou kleden, hetgeen ‘tot aanranding uit zou nodigen’.

sticker anti-pedo Amsterdam Spui 2013 August Kirchen privilegien“In mijn ervaring is het echter irrelevant wat vrouwen dragen, het vormt simpelweg een zwak ‘excuus’ voor mannen om hun afschuwelijke gedrag voort te zetten. In ons islamitische land is elke moslim trots op zijn geloof (doch slechts in woorden, zelden in de praktijk), maar nog steeds bestaan hier de gruwelen die onze religie verbiedt.”

Chebbak wijst op de tekst uit Koran-hoofdstuk ‘Surah an-Nur’, die stelt dat mannen hun blikken moeten neerslaan en hun eigen fatsoen moeten bewaken.

sticker boerka's Amsterdam burqa's“Zegt Allah hier (of elders in de Koran) dat als vrouwen niet voldoende kuis gekleed gaan, dat ze lastiggevallen moeten worden? De trots van de Marokkaanse man op zijn moslim-identiteit komt vooralsnog neer op hypocrisie, schijnheiligheid. (…) Ik koester groot respect voor vrouwen die de intimidatie buitenshuis zo dapper trotseren, want het is een dagelijkse strijd waarover we soms klagen maar in het algemeen accepteren als een onvermijdelijk kwaad.”

‘Marokkaanse vrouw beroofd in Agadir’
Na ruim tien jaar in Canada te hebben gewoond keerde Assya Moussaid terug naar moederland Marokko om daar diverse culturele schokken te beleven.

Het feit dat je tegen ambtenaren moet slijmen om je paspoort te verlengen, de grofheid van taxichauffeurs en achterlijke shows op de televisie.

Veruit de grootse schok was echter om onlangs na een bezoekje aan de bank vlakbij haar huis beroofd te worden met een mes tegen haar buik, en dat tijdens ramadan nog wel.

“De man bedreigde me in de meest walgelijke bewoordingen dat hij me open zou snijden als ik me bewoog en herhaalde dit vijf maal, terwijl ik me niet eens verzette.”

Vervolgens adviseerde haar moeder om een djellaba – een traditionele Marokkaanse jurk – aan te trekken alvorens aangifte te doen op het politiebureau.
sticker meer zon minder politie Amsterdam juli 2013 agamsterdam

“Waarom raadde mijn moeder me dit aan, vraagt u zich misschien af? Nou, tragisch genoeg worden vrouwen die diefstal, verkrachting of andere misdrijven bij de politie melden doorgaans zelf ‘beoordeeld’ door de agenten, vanuit het idee dat ze zelf schuld hebben aan hetgeen ze overkwam” (en dit is ook exact wat op het bureau gebeurde).

Manieren waarop Marokkaanse vrouwen bepaalde ellende kunnen omzeilen:

“Bid tot God als je je buitenshuis begeeft, draag goedkope kleding, verberg je mobieltje, neem niks van waarde mee in je handtas … beter nog: gebruik twee tassen, waarvan een voor de show en een kleinere onder je kleding en verberg geld in je bh, en wees zo vroeg mogelijk thuis.”

‘Marokko: grenzeloze arrogantie en onwetendheid’
De beroofde vrouw in het artikel hierboven bespeurt bij Marokkanen bovendien nog een “verbijsterende liefde voor ‘het laatste woord’, filosoofje spelen, op lulkoek gebaseerde meningen ventileren en alles becommentariëren”, hetgeen naadloos aansluit bij het verhaal op dezelfde website van de hand van Rachid Khouya: ‘Een analyse van arrogantie in Marokko’.

haatbaard-demo-Museumplein niqaab“Ontmoette je ooit een Marokkaan die zijn onwetendheid erkende inzake een thema dat niet direct zijn of haar specialiteit is? Onze samenleving is vol valse experts die doceren en prediken over elk onderwerp. (…) Hun arrogantie kent geen grenzen. Zijn we als volk voorbestemd om overal over mee te kunnen babbelen, zonder enige voorbereiding of opleiding? Hoort dit bij het Marokkaan-zijn? Is dit een culturele uiting van diepgewortelde onzekerheden of simpelweg de som van vele individuele oefeningen in zelfingenomenheid?”

De auteur van het amusante verhaal zegt dat Marokkanen “liever dicteren dan luisteren”, graag op een zeepkist zouden staan en bij tegenspraak ‘in verwarring raken’.

“Als je het met ze oneens bent verheffen ze hun stem, zweren bij God dat alles wat ze zeggen de enige waarheid is (…) en hebben pasklare oplossingen voor elk probleem dat zich aandient. (…) Veel van zulke ‘experts’ baseren hun lezingen op tweedehands informatie.”

sticker Riga 'we have the right to be stupid'

“Ze praten over de wereldgeschiedenis zonder de historie van Marokko te kennen, ze verklaren het Christendom zonder kennis van de Islam, vertellen je over succesvolle huwelijken zonder ooit met een vrouw in bed gelegen te hebben, bespreken interessante plekken in Europa en de VS om als toerist te bezoeken zonder ooit buiten hun eigen wijk in Marokko te zijn geweest en kunnen elk apparaat repareren zonder enige opleiding vooraf.”

“Ik kan de hele dag doorschrijven over deze genieën die volgens mij ‘de kunst der kunstmatige intelligentie’ naar een nieuw niveau getild hebben. (…) Ik vrees dat arrogantie zo alomtegenwoordig is in onze cultuur dat het een eigen leven is gaan leiden. Is dit puur een oppervlakkige wedstrijd tussen ego’s of vertegenwoordigt deze arrogantie complexe onzekerheden die samenhangen met armoede, onderwijs en identiteit? Wat denk jij?”

DF

Gerelateerd:

Politiek-correct Godsgeschenk Marokkanen-knuffelaars

NL’se Marokkanen ondermijnen sympathie Palestijnen

Leuke Marokkaanse chick in leuke Andrélon-reclame

Leerlingen bespotten positieve discriminatie

Stop uitkeringen Marokko = ‘nationaal-socialistisch’?

Jos van Rey en de Nijmeegse scooter-Marokkanen

Belemmert de overheid integratie van Marokkanen?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>