Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Koran & onwetende ‘fundamentalisten’

'Koran', Volkskrant, 2005, 29 januari

Bij de overgrote meerderheid van de berichten die ik lees over de zogenaamde ‘fundamentalistische moslims’ zoals de vrienden van Mohammed B. vraag ik mij vaak af: hebben deze lieden überhaupt de Koran gelezen?

Zij beweren onder andere het volgende:sticker boerka Amsterdam burqa

“Ware moslims distantiëren zich volledig van de kaafirs (ongelovigen). We mogen niet integreren, want dat is als het aanbidden van Satan.” (Volkskrant, 26 januari 2005)

Nu weet ik, na enkele jaren onderzoek, dat de structuur van de Koran niet bepaald eenvoudig is. En zeker niet voor domme mensen.

Afgezien van de vele en overduidelijke verzen in de Koran over de ‘verderfzaaiers’ en ‘hypocrieten’ (münafiqoen), zoals Mohammed B. en zijn onwetende makkers, is de volgende zin in het heilige boek der moslims toch vrij duidelijk:

“Oh mensheid, Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw en Wij hebben jullie gemaakt tot volkeren en stammen, opdat jullie elkaar leren kennen. (…)” (49:13).

DF

 (‘Koran’, Volkskrant, 29 januari 2005)

Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>