Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Minister: bruid < 15 = seksueel misbruik

sticker anti-pedo Amsterdam Spui 2013 August Kirchen privilegien

Het Turkse ministerie van familiezaken werkt aan projecten om kindhuwelijken te voorkomen. Dit gebeurde na de dood van de 13-jarige Kader Erten.

Het meisje werd een week geleden doodgeschoten in het huis van haar schoonfamilie. Ze was uitgehuwelijkt op haar twaalfde, meldt Todayszaman.

sticker Bustart girl Amsterdam 2013 art BustMinister Ayşenur İslam ziet dergelijke praktijken als niets anders dan seksueel misbruik van kinderen. In haar optiek is het een slechte zaak als meisjes van veertien jaar of jonger in het huwelijk treden, zei ze vrijdag. Dit probleem speelt vooral in het oosten en zuidoosten van het land.

Met de hulp van opinieleiders wil ze ‘onderliggende redenen’ tot zulke uithuwelijking aanpakken. De minister is niet blij met de term ‘kindbruidje’, omdat dit de ernst van het verschijnsel zou bagatelliseren. Ouders zouden hun dochters niet in huwelijken moeten dwingen, vindt ze, en hun voorkeuren moeten respecteren.

sticker girl Amsterdam 2013 meisje kind

De huwelijksgerechtigde leeftijd in Turkije is op dit moment overigens achttien jaar, uitzonderingen daargelaten.

DF

Gerelateerd:

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Vader bruid doodt broer bruidegom

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer

Mekka: bruidegom achter tralies tijdens huwelijksnacht

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>