Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ketting-dief eet 96 bananen

sticker banana traffic sign August 2013 Maarten Brante photo Amsterdam

Een Indiase man die een ketting gestolen had heeft vervolgens acht dozijn bananen moeten verorberen. Inmiddels heeft de rechtmatige eigenares, een arts, het sieraad weer terug.

Op 22 december rukte Damu Gupta (28) de 11 gram wegende ketting van de hals van Sheetal Kamble tijdens een treinreis om het daarna op een lopen te zetten. Gealarmeerd door het geschreeuw van de vrouw wisten medereizigers de onverlaat te vangen, schrijft Times of India.

banaan tegel ik voel me vandaag een beetje rot Amsterdam center 2013 August

Gupta claimde echter onschuldig te zijn en de passagiers konden het sieraad niet vinden. Een van hen had de dief iets in zien slikken, waarna men hem aan de politie overdroeg. Na uitgebreid onderzoek ontdekten agenten de ketting in zijn ingewanden. Vervolgens voerde men op advies van een arts de man bijna honderd bananen omdat deze een laxerende werking hebben.

Gupta beweerde het sieraad te hebben ingeslikt ‘uit angst voor de menigte’. Hij werd eerder al veroordeeld voor overeenkomstige misdrijven.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>