Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Trots op belasting betalen”

Sinister forces Return of the repressed expo LA

“Ik ben er juist trots op zoveel belasting te betalen”, is een opmerking die zo nu en dan te beluisteren valt in discussies over de omvang van de overheid. Als manifestatie van het ‘Stockholmsyndroom‘ scheppen mensen op over het deel van hun inkomen dat ze niet vrij mogen besteden.

sticker paus plus slaven, Tallinn

In Groot-Brittannië lijkt zelfs een maatschappelijke beweging te ontstaan die winkels boycot van koffieketen Starbucks en andere multinationals die fiscale sluiproutes gebruiken.

Columnist van De Volkskrant Peter de Waard noemt dit zelfs een ‘sexy actiedoel‘, vergelijkbaar met slaven-chocola en dergelijke fairtrade producten.

“Dat biedt kansen, want de politiek is ondanks alle beloftes nooit in staat geweest iets aan het probleem van de belastingontwijking te doen. Soms kan het volk meer bewerkstelligen dan politici.”

In toenemende mate lijken Europeanen aan een collectieve slaven-psychose te lijden.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>