Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Huurverhoging Donner steunt bankiers

(reclame in Los Angeles)

Minister Donner beweert dat hij met de aankomende huurverhoging voor scheefwoners “de doorstroming in de sociale huursector wil vergroten”. Andere motieven lijken me echter veel plausibeler.

Ten eerste spekt zo’n wet de woningcorporaties, die de minister vervolgens weer kan belasten om bijvoorbeeld de verhoging van de ambtenarensalarissen uit te financieren.

In de tweede plaats worden veel huurders op deze wijze min of meer gedwongen tot de aanschaf van een huis en dus tot het nemen van een hypotheek. Dit is uiteraard zeer gunstig voor de banken en sinds de financiële crisis zijn die voor een groot deel eigendom van de overheid, die daar ook nog eens ‘zonder enige noemenswaardige inspanning’ binnenloopt via de overdrachtsbelasting (denk in dit licht ook aan het zogeheten ‘buitenkansbeginsel‘).

De staat subsidieert dus eigenlijk zichzelf ten koste van de samenleving, een botte schande!

David Frankenhuis

Gerelateerd:

Scheef wonen’,

‘Nieuwe huurbelasting is verkapte steun aan bankwezen’

&

‘De bankenbelasting van minister Wouter Bos’


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>