Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Huis van terreur’ in Boedapest

tank-fotomuur-Terror-house-Boedapest 2013

“In oktober 1956 bewees het volk van Hongarije aan zichzelf en aan de wereld dat er geen kleine naties bestaan, maar slechts hulpeloze. Geen enkel volk kan eeuwig onderdrukt worden. Mensen kunnen en moeten de strijd aangaan zelfs met tegenstanders die onoverwinnelijk geacht worden, zodra de onderdrukking en terreur dermate ondraaglijk worden dat de identiteit en het voortbestaan van een volk in gevaar zijn. Door moed en zelf-opoffering hebben de Hongaarse vrijheidsstrijders het grote Sovjet-rijk fataal verwond.” (uitleg in het ‘Terreur-huis‘ te Boedapest)

Terror-house Boedapest, Terreur-museum 2013In politiek opzicht was de periode voor de Tweede Wereldoorlog in Hongarije rommelig te noemen.

De Habsburgers probeerden invloed te herwinnen en tegelijk bestond er bittere rivaliteit tussen fascisten en socialisten. Tijdens WOII werd de situatie alleen maar chaotischer.

Na een halfslachtige samenwerking met Hitler bezetten de Nazi’s het land in 1944.

fotomuur-buiten-Terror-house-BoedapestDirect na WOII vestigde de Sojet-Unie in samenwerking met lokale socialisten er een bikkelharde dictatuur. De rechterlijke macht verloor zijn onafhankelijkheid, de klasse der vrije boeren werd systematisch vernietigd en de leeftijd waarop mensen in aanmerking kwamen voor de doodstraf verlaagden de socialisten tot zestien jaar.

Lenin-Rakosi-Stalin-Terror-house-Boedapest‘Huis van Terreur’
Midden in Boedapest staat een gebouw dat eerst het hoofdkwartier was van de Hongaarse fascisten – de ‘Pijlkruisers’ – en na WOII werd het door de socialistische geheime dienst gebruikt voor detentie en ‘ondervraging’ (marteling). Vooral het speciaal daarvoor uitgegraven kelder-complex was berucht bij tegenstanders van het socialisme. Veel cellen waren miniem van omvang, of waren zo geconstrueerd dat gevangenen er gedwongen in een laag water zaten.
foto's op muur-Terror-house-Boedapest
Elke keer als ik in het voormalige Oostblok de horror van het socialisme zie, verbijster ik me erover dat je in Nederland openlijk socialist kan zijn zonder dat mensen je verachten en uit hun leefomgeving verjagen. Socialisten zijn de Robert M.’s onder de ideologen: pervers, sadistisch en machtsgeil tot op het bot. In hun optiek bestaat de bevolking niet uit individuele mensen maar uit brandstof en klei voor hun krankzinnige plannen.

DF

Gerelateerd:

Linnahall: communistische ziggoerat in Tallinn

Gsm’s en het moderne martelen

Santiago Meza Lopez: de stoofschotelmaker


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>