Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hoofd FBI India: “geniet van verkrachting”

sticker Ruig Tuig dobbelsteen Amsterdam

Een Indiase topambtenaar heeft zich moeten verontschuldigen voor een tamelijk bizarre opmerking.

Tijdens een paneldiscussie over ‘ethiek en integriteit in de sportwereld’ vergeleek Ranjit Sinha het legaliseren van gokken met seksueel geweld, schrijft The Times of India.

“Als je het verbod op kansspelen niet kan afdwingen, is dat zoiets als zeggen dat omdat verkrachting niet te verbieden is, je er maar van moet genieten.”

Buiten beeld lijkt een assistent hem er op te wijzen dat hij een – zacht gezegd – nogal onhandige parallel trok, maar de woede bij feministen was al gewekt.

sticker 'dolphins rape people' Aardvark nyc

Organisaties voor vrouwenrechten vonden Sinha’s uitlatingen extra schandalig omdat hij chef is van de CBI. Deze ‘Indiase FBI’ moet juist de wet beschermen.

Ook verontrustte het vrouwen dat de man uit hoofde van zijn functie betrokken is bij diverse onderzoeken naar seksueel geweld. Sommige activisten eisten zelfs zijn aftreden.

Sinha verontschuldigde zich woensdag en sprak de hoop uit niemand gekwetst te hebben.

DF

Gerelateerd:

Vaginaal racisme’ in India

“Verkrachtingsfeest Assam” leidt tot rel

Humor-video India: verkrachting is schuld vrouw

Leraar beft kleuter (India)

Meisje levend verbrand na groepsverkrachting

Groepsverkrachting in ziekenhuis India

DNA baby verraadt verkrachter gehandicapt meisje

Schoolmeisjes met galg tegen verkrachting Pakistan

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Waarom zo veel verkrachtingen in hoofdstad New Delhi?


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>