Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hoge officier recherche pleegt al 19 jaar roofovervallen

sticker hell yeah Amsterdam center 2014 January criminal machine-gun

“Ze zijn als God die de Duivel geworden is. Ze doen precies wat ze zelf willen, leggen aan niemand verantwoording af en zijn feitelijk onaantastbaar. Net als andere zaken tegen officieren van de recherche vrezen we dat ook dit onderzoek zal leiden tot niks”, zeiden politieagenten over Morris ‘KGB’ Tshabalala.

Deze top-cop beschuldigt men ervan diverse geldtransporten te hebben overvallen, zou feitelijk boven de wet staan en wordt zelfs in verband gebracht met de moord op een tweetal getuigen in zijn eigen rechtszaak.

sticker politie sirene Amsterdam August 2013 policeAfgelopen juli zijn zowel de Zimbabwaan Phulumani Ncube als ene ‘Siphiwe’ vermoord, die beiden belastende verklaringen over Tshabalala afgelegd hadden.

Ncube en Siphiwe zouden zijn voorgedragen als beschermde getuigen.

Siphiwe’s lijk vond men eind juli op een vuilstort in Soweto, terwijl Ncube een week later werd ontvoerd uit zijn huis in Johannesburg en vervolgens werd aangetroffen bij een boerderij met zes kogelgaten in zijn lichaam. Een broer omschreef zijn gedrag in de week voor de moord als ‘nerveus’.

Volgens een bron bij de politie zouden de verklaringen van Ncube ‘de nagels aan de doodskist’ van Tshabalala hebben betekend.

toegang vertrouwelijke informatie ‘behulpzaam’ bij overvallen
Tshabalala wordt verdacht van roofovervallen vanaf 1994 en trad pas in dienst bij de politie in 2002.

Vervolgens wist hij een belangrijke functie te bereiken binnen de criminele inlichtingendienst van de recherche. Hij werd er verantwoordelijk voor het onderzoeken van dreigingen gericht tegen president Zuma en andere hoge functionarissen.

Hierdoor had hij ruimhartig toegang tot vertrouwelijke informatie, hetgeen hem in staat zou hebben gesteld minstens zeven overvallen op geldtransporten te plegen waarbij enkele tientallen miljoenen rand buitgemaakt zijn.

sticker 'intel smuggler' A'dam

Afgelopen juni werd hij gearresteerd in verband met een overval in Sasolburg begin dit jaar.

Tshabalala was ook betrokken bij het onderzoek naar voormalig hoofd van de recherche Richard Mdluli, die overigens zelf leiding gaf aan een uitgebreid crimineel netwerk.

DF

Gerelateerd:

Afgehakt hoofd per post voor politiechef Kenia

Kluis gestolen uit politiebureau Z-A

‘Hit-mom’ wil eigen zoons laten vermoorden (Z-Afrika)

President Zuid-Afrika promoot corruptie

Fitness-test Z-A doodt 7 aspirant agenten

Z-Afrika: psycho pleegt 20 moorden, 16 verkrachtingen

Colombia: agenten gijzelen drugsdealer om losgeld

Z-Afrika: bendegeweld, corruptie & 1448 strafblad-cops

Verkrachter / seriemoordenaar Z-Afrika belaagt meisjes

Scholieren Zuid-Afrika opgelicht door ambtenaren

Rechter: “verkracht in de gevangenis wie je wil”

Afslachting mijnwerkers Z-A testcase


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>