Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Het derde oog’, door Boeke Biswane

sticker u bevindt zich hier Amsterdam

In principe gaat veiligheid voor alles. Dan heb ik het over de strijd tegen het terrorisme, het vinden van smerige kinderpornonetwerken maar ook fraude-preventie. Maar waar ik nog steeds mijn vraagtekens bij heb is wat de staat nu uiteindelijk doet met mijn gegevens. Sowieso kijk ik even raar op als er iemand met een duur pak in mijn nek zit te hijgen terwijl ik even mijn bankzaken check in lijn 5. Maar toch gebeurt dit, niet letterlijk, maar mogelijk gemaakt door allerlei technische innovaties.

De GPS daarentegen was er eerst om ons een kleine 4 jaar terug uit te leggen hoe wij het snelst of het makkelijkst van A naar B konden gaan. Maar niet om mij op Facebook even te laten zien aan mijn vrienden waar ik een kopje koffie zit te drinken. Is dit dan wel een keuze, of is het meer een stille hint om de drempel wat te verlagen over de gedachte dat we toch precies geregistreerd kunnen worden.

sticker i-sock AmsterdamNet zoals veel mensen heb ik er niet echt last van. Het is achtergrondinformatie waar ik me niet echt mee bezighoud.

Maar toch zit het niet zo lekker als ik me bedenk dat de grote jongens weten waar ik m’n iPad heen gebracht heb. Zo zullen ze dat ook gebruiken om de marketing te verbeteren. Dan heb ik het over persoonsgericht beleid. De producent van mijn smartphone heeft al het een en ander over mij verzameld en is bereid dat te verkopen.

Jammer genoeg zal ik ze daar in zekere mate toestemming voor hebben gegeven in het accepteren van de gebruikersvoorwaarden. Anders had ik ze kunnen beschuldigen van heling.

sticker 'Sin City status'

Waar het eindigt? Geen idee…

Nadat ik een fragment zag uit een aflevering van het RTL nieuws over wat de Smartphone nu voor ons betekent, denk ik dat dit nog wel eens heel goed een nieuwe primaire levensbehoefte voor de mens kan zijn.

We raken er aan gewend dat we de meest simpele dingen nu met onze telefoon kunnen doen, want we kunnen niet meer zonder.

Vergeet je mobieltje maar eens een dag, hoe groot zal de ramp dan zijn?

ingezonden door:
Boeke Biswane


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>