Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hamburger-piraat stickers in Amsterdam

sticker hamburger Amsterdam 2015 February
  • 05 feb 15

  • MEDIA

  • 0 reacties

Een type sticker dat sinds kort in Amsterdam te bewonderen valt toont een hamburger, die soms als piraat is uitgedost. Je treft het logo her en der in de stad.

Op geen van de stickers valt een naam van de artiest te bespeuren.

sticker Amsterdam 2015 Januari hamburgerIn eerste instantie vermoedde ik dat het ging om een variatie van straatkunstenaar ‘Späm‘, maar inmiddels denk ik dat niet meer.

sticker piraat hamburger Amsterdam 2015 Januari

Twee van de drie kunstwerkjes die ik van deze reeks tot dusver ontdekte zijn vrolijk gekleurd, de derde bestaat uit zwarte lijnen op een transparante achtergrond. Het aardige van deze laatste techniek is dat de stickers meer in hun urbane omgeving opgaan.

Eén van de creaties toont een hamburger met zeven sterren eronder. De symboliek daarachter ontgaat mij echter volledig.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>