Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Hajj 2012 & het Saudische meisjesschool inferno

~ niqaab, Tanzania ~

~ niqaab, Tanzania ~

In de periode 2001 tot 2005 had ik een grote belangstelling voor de islam. In moskeeën bracht ik veel tijd door, las de Koran en boeken vol overleveringen van Mohammed. Het geloof fascineerde me ernstig en in het algemeen had ik een zeer positief gevoel over wat ik zoal tegenkwam in de heilige teksten. Dit ging zelfs zo ver dat ik een tijd probeerde als moslim te leven, inclusief bidden en culinaire gewoonten, en vrij veel bij islamieten over de vloer kwam.

Al snel merkte ik behoorlijk ‘fundamentalistisch’ te zijn, daar waar het aankwam op zaken die ik als principieel van aard beschouwde.
sticker boerka Amsterdam burqaZo had ik een ernstig probleem met de Hajj, ofwel de bedevaart naar Mekka (Saudi Arabië) die moslims moeten proberen eens in hun leven te ondernemen. De Hajj behoort tot de vijf zuilen van de religie, reinigt de gelovige van alle voorafgaande zonden en is voor de gemiddelde moslim dus volstrekt ononderhandelbaar.

Voor mij echter weerspiegelt Saudi Arabië, het land waarheen de Hajj leidt, alle verachtelijke slechtheid die de islam nog immer weet te vervuilen. Een schatrijk koningshuis parasiteert er op de bevolking, de sjiitische minderheid wordt er ernstig onderdrukt, structureel kindermisbruik noemt men er ‘huwelijk’ en de meest beschaafde bewoners zitten achter tralies.

sticker insane Baltic region artHet gruwelijkste bericht wat ik echter ooit over het land las staat bekend als de Mecca girls’ school fire, een brand in een meisjesschool in maart 2002.

Aanvankelijk viel het mee met de vuurzee en in principe hadden er geen slachtoffers hoeven vallen, ware het niet dat Saudi Arabië beschikt over een erg fanatieke religieuze politiedienst genaamd de ‘Mutaween‘. Leden hiervan kregen lucht van de brand en zagen de jonge meisjes de straat op vluchten, hetgeen onacceptabel was in hun ogen.
sticker schedel met strik Amsterdam

Vervolgens mepten ze de kinderen terug het brandende schoolgebouw in en raakten zelfs in gevecht met brandweerlieden en toegesnelde ouders die de meisjes probeerden te redden. Resultaat: 15 doden en zo’n 50 gewonden.

Hoe je als ‘moslim’ in zo’n land iets heiligs kan ondernemen, anders dan het wurgen van een lid van het koningshuis dan wel iemand in uniform kon geen gelovige me uitleggen.

DF

Gerelateerd:

De hypocrisie van Fouad Belkacem


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>