Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gruwelijk geweld tegen lesbiennes Zuid-Afrika

Graffiti 'no excuse for sexual abuse - patriarchy'

Afgelopen maandag werd een niet nader genoemde 26-jarige lesbienne dood gevonden in het oostelijk van Johannesburg gelegen Thokoza.

In haar vagina was een toiletborstel gepropt, wellicht bedoeld als ultieme vernedering van een vrouw die zich niet aan bepaalde seksuele normen conformeert.

Ze was voor het laatst levend gezien in een lokaal barretje (‘shebeen’) en of ze verkracht werd is nog onduidelijk, aldus politiechef Godfrey Maditsi.

graffiti girl with gun Baltics 2012 woman pistolLesbienne (17) doodt verkrachter
Nog vorige week stond een 17-jarig meisje voor de Zuid-Afrikaanse rechter wegens het vermoorden van een man die haar meerdere malen verkracht had.

En ook in Kaapstad lopen homo’s ernstige risico’s.

graffiti make feminism a threat again Amsterdam

Daar werd nota bene op Paas-zondag ene Lunga Voko (23) aangevallen door een groep mannen wegens zijn ‘strakke broek’. Ze schoten een deel van zijn oor eraf, maar verder leed bleef hem bespaard.

Helaas hebben dergelijke zaken weinig prioriteit bij rechtbanken in het land, getuige de lakse opsporing rond de moord op lesbisch activiste Noxolo Nogwaza ruim twee jaar geleden. Amnesty International rapporteerde erover in “Making Love a Crime”.

Weinig landen zijn onveiliger voor vrouwen dan Zuid-Afrika, waar vorig jaar 64.000 verkrachtingen gemeld werden. De groepsverkrachting van en moord op Anene Booysen (17) leidde tenminste nog tot een mars op de rechtbank waarbij betogers een einde aan het seksuele geweld eisten, maar of men ook voor een lesbienne de straat op gaat betwijfel ik.

DF

Gerelateerd:

Zuid-Afrika: meisje (12) bijt tong verkrachter af


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>