Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gijzeling Nederlander symbool voor EU

DNB avond

Onlangs bevrijdde de politie een 72-jarige Nederlander die jarenlang gegijzeld werd in Portugal. De man was permanent gedrogeerd en lag vastgebonden aan een bed in zijn appartement in de Algarve, terwijl zijn pensioengeld, vermogen en huis werden ontvreemd.

De symboliek van deze horror kan niemand zijn ontgaan.

Het bed is een heldere metafoor voor het ‘huwelijk’ tussen de Europese volkeren, het drogeren doet denken aan de tsunami van propaganda rondom de euro en de plundering spreekt voor zich, lijkt me.
graffiti ESM European Stability Mechanism Amsterdam

Gezien de pogingen van de EU om meer macht naar zich toe te trekken en verontrustende berichtgeving over het ESM, kan je je afvragen hoe “vrij” deze 72-jarige pensionado nu echt is.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>