Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Gele vuilniszakken: ambtelijk denkwerk

'opengescheurde vuilniszakken'

“Well, i’ll just say that ‘Governmental scientific inquiry’ is a contradiction in terms.”
- Ayn Rand, ‘Atlas Shrugged’, p 359, Signet Books, 1957 -

Een vriend die in de buurt van het Amsterdamse Hoofddorpplein woont kreeg onlangs bezoek van twee mannen die werken voor de gemeente.

In het kader van de problematiek van door zwervers, junks, katten, meeuwen en ratten opengescheurde vuilniszakken wordt in zijn wijk een nieuw type vuilniszak geïntroduceerd, geel van kleur en iets dikker dan de gangbare varianten.

sticker donorbrain Utrecht 2013

Het zou gaan om een proefperiode, waarin de gemeente onderzoekt of dit type zak bestand is tegen de handen, snavels en klauwen van de onverlaten dankzij wie nu het straatbeeld soms nauwelijks van een vuilnisbelt te onderscheiden is.

Weinig mis mee, op zich, ware het niet dat de verandering niet beperkt blijft tot het soort vuilniszak. Tot nu toe mag het afval namelijk de avond van tevoren reeds op de stoep geplaatst worden, maar in de nabije toekomst nog slechts op de dag zelf tussen 6 en 8 ‘s ochtends.

Om deze reden vermoed ik dat de gemeente over ongeveer een jaar met een ronkend rapport zal komen aanzetten over het daverende succes van deze nieuwe zak … (hoewel er nu al bericht wordt dat het ongedierte er niet intrapt).

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>