Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Fietsenterreur AFAC in binnenstad Amsterdam

plakker AFAC achterrek fiets Amsterdam Leidse Plein

Met in mijn achterhoofd de opmerking van Libertarische Partij-voorman Toine Manders over het teveel aan vrijheidsbeperkende regels in ons land wandel ik de Amsterdamse Balie uit, op zoek naar mijn fiets. Ik was er voor het Nieuwe Lijsttrekkersdebat, waar ik het ruim 60 minuten volhield alvorens het nicotinepeil in mijn bloed tot een onaanvaardbaar laag niveau gezakt was.

In totaal stond mijn stalen ros er dus hooguit anderhalf uur geparkeerd – uiteraard stevig vastgeklonken aan een paal – dus was ik enigszins verbaasd om een half dozijn geüniformeerde types eromheen aan te treffen, met de laadklep van hun AFAC-wagentje reeds geopend.

Op het rek van mijn fiets ontwaarde ik een zojuist aangebracht plakkertje en in mijn onschuld legde ik er mijn boek op, om vervolgens de sloten te openen.

Een der uniformen tilde dat echter zonder pardon op om het plakkertje weer te verwijderen – exact volgens de regels, zo begreep ik later – en sprak mij vervolgens bestraffend toe:

fietsje Vondelpark

“Kunt u dit bord niet lezen of zo?!? Parkeren is verboden hier. Er is een fietsvoorziening aan de overkant”, sprak de man, al wijzend in de richting van het Barlaeus Gymnasium.

“Een … een … ‘fietsvoorziening’, zegt u?”, terwijl ik het propvolle fietsenrek bekeek. “Wat is dat voor iets?”

“Je mag niet zomaar meer overal parkeren, en daarom staan er borden”, sprak de ambtenar nors.

Pas nu zag ik het rode AFAC-bord en wist zonder boete te ontsnappen.

“Onschuld is de beste verdediging”, realiseerde ik me eens te meer.

DF


Tags:        |      |      |   

1 reactie

 1. (enkele reacties op Facebook)

  M:
  De AFAC is gewoon een bende fietsendieven in uniform

  David:
  ‘Amsterdamse Fietsers Afpersers Club’?

  M:
  ‘Afpakkers’

  David:
  ps: hé M., beetje respect voor de Ambtenarrij, hè? ;)

  M:
  Respect verdien je en verkrijg je niet door een uniform aan te trekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>