Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Erdoğan basht opperrechters

sticker 'Turkish head'

De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan is woedend op de top van de rechterlijke macht en het openbaar ministerie (HSYK). Volgens hem breken de opperrechters het nationale rechtssysteem.

De islamistische leider zei zaterdag een strafrechtelijke klacht tegen ze te hebben ingediend en denkt dat het volk ze zal veroordelen om hun daden, schrijft Hürriyet Daily News. “Als ik de juiste autoriteit had zou ik ze graag zelf berechten”, zei hij tijdens een conferentie in Sakarya.

De HSYK veroordeelde donderdag een poging van de regering om politieagenten en openbaar aanklagers strakker in het gareel te krijgen.

sticker Black Sheep Amsterdamopenbaar aanklager = “zwart schaap”

Het meeste woedend was Erdoğan op de chef van het openbaar ministerie van Istanboel, Muammer Aktaş. Dit ‘zwarte schaap’ had openlijk kritiek geuit op het regeringsbesluit hem van een omvangrijke corruptiezaak te verwijderen. Volgens de aanklager zou er omgerekend maar liefst 100 miljard dollar in het geding zijn.

Erdoğan beschreef de machtsstrijd tussen zijn kabinet en de islamitische Fethullah Gülen beweging als een worsteling tussen het oude en het nieuwe Turkije. “Het land bevindt zich op een kruispunt. Of het oude Turkije zet zich voort of het nieuwe Turkije overwint. (…) Met Gods hulp zullen we het verzet omvertrekken en de deuren naar het oude Turkije sluiten.”

sticker Aware sheep dollar Amsterdam Spui 2013 schaap

Ook de ‘chaos lobby’, waartoe hij internationale machten rekent, zal niet winnen, net als de terroristen. Volgens Erdoğan behoort de soevereiniteit aan het volk en niet aan de rechters. “Iedereen moet zijn positie binnen de grondwet in het achterhoofd houden”, meent hij.

DF

Gerelateerd:

Zwijnen steken Bosporus over

Turkse kunstenaars verbranden eigen werk

Ontslag ambtenaar om beschermen leraren

Erdogan vs oppositie: ‘ik breek jullie handen’

Turkije weer meeste journalisten in cel

Anti-Erdogan muezzin overgeplaatst naar andere moskee

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Tijdens doodslaan Turk 23 cctv-camera’s “stuk”

Turk met machete = slachtoffer terreur


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>