Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Eerwraak populair bij Palestijnen

image sticker cute burka Amsterdam center 2014 February one islam

Het aantal vrouwen in Gaza en op de Westoever dat om de familie-eer vermoord werd, is vorig jaar verdubbeld. Volgens officiële cijfers vielen er in 2013 maar liefst 26 dodelijke slachtoffers bij dit type geweld.

Toenemende economische problemen in de Palestijnse gebieden, laksheid van de autoriteiten jegens de moordenaars en sociale acceptatie van geweld tegen vrouwen dragen bij aan de stijgende populariteit van dit misdrijf, schrijft al-Arabiya. Activisten voor vrouwenrechten drongen daarom woensdag bij president Mahmoud Abbas aan op zwaardere straffen.

PLO-functionaris Hanan Ashrawi zegt dat mannelijke politici vrouwenrechten niet urgent vinden. In hun ogen hebben het beëindigen van de Israëlische bezetting en de oprichting van een Palestijnse staat voorrang. “We vechten voor vrijheid en menselijke waardigheid. Hoe kan je vrouwen deze zaken ontzeggen?” vroeg Ashrawi zich af. Ze noemde de huidige wetten ‘archaïsch’.
image sticker niqab burka Amsterdam 2013 islam

‘Eermoord’ is een redelijk normaal verschijnsel in Arabische en islamitische gemeenschappen. Men houdt zo een strikte scheiding der seksen in stand en voorkomt schending van de familie-eer.

Een achttienjarig meisje werd zaterdag in het zuiden van Gaza tijdens het bidden doodgestoken door haar broer. Agenten hoorden later van de man dat hij het misdrijf beging om de familie-eer te redden.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>