Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

DSB: schieten op de boodschapper

bankrupt slut sticker Sunset Boulevard LA

Het is weer ‘ns een fraaie bende in financieel Nederland. Na eerdere problematiek bij giganten als ING en ABN/Amro, die de belastingbetaler al vele miljarden euro’s heeft gekost, is er nu de tragische implosie van de DSB.

Duizenden particulieren die niet tijdig hun spaargeld wisten terug te halen naar aanleiding van de oproep van Pieter Lakeman, voorman van Stichting Hypotheekleed, lijken hard te worden getroffen door dit debacle.
sticker rage against bankster Amsterdam

Minister van Financiën Wouter Bos stelt dat “DSB zich niet kan verschuilen achter de economische crisis” en DNB-president Wellink waagt het zelfs om met een beschuldigende vinger naar Lakeman te wijzen.

Het is hoe dan ook ontluisterend om te aanschouwen hoe Wellink en Bos – nota bene de belangrijkste inspecteurs van ons financiële systeem – hun handen wassen in onschuld.

Misschien zit ik er wel helemaal naast, maar is het idee van ‘toezicht’ niet dat er gecontroleerd wordt voordat faillissementen onafwendbaar zijn?

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>