Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Drietal verkracht epileptische tiener

tegel Dus Amsterdam Spuistraat 2013 November girl doll black tears

Een vijftienjarig meisje dat lijdt aan epilepsie is slachtoffer geworden van een groepsverkrachting in de Indiase stad Bophal. Drie jongens ontvoerden het kind afgelopen donderdag terwijl ze een aanval had.

Een van hen zou zich hebben voorgedaan als politieagent, schrijft India Times. Ze namen het kind mee naar een huis waar ze haar met het mes op de keel om beurten verkrachtten.

De volgende dag werd het drietal gearresteerd. Een verdachte is de zoon van een politieofficier.

girl cries blood crying poster Amsterdam center 2013 September 'street art'De autoriteiten waarschuwen mensen dat het het verboden is politielogo’s op voertuigen te bevestigen. Auto’s en motoren zullen in dergelijke gevallen geconfisqueerd worden.

Groepsverkrachting na huwelijksaanzoek

Iets ten westen van Bophal, in het Khargone district, werd diezelfde dag een 13-jarig meisje door vier jongens verkracht. Die middag had een van hen, de zeventienjarige Shahrukh Shah, de tiener nog ten huwelijk gevraagd. Ze weigerde.

Shah kwam later terug met drie van zijn vrienden. Ze ontvoerden het kind naar een afgelegen plek waar ze zich aan haar vergrepen. De vier hielden het meisje een nacht gevangen zodat ze pas de volgende dag huiswaarts kon keren. De verdachten zijn gearresteerd.

Kleuter (2) aangerand op klaarlichte dag in tempel

In hoofdstad Delhi veroordeelde de rechter een zedenmonster voor een poging tot aanranding in een tempel.
sticker only yes means yes Amsterdam Runstraat 2013 photo Maarten Brante

De man had op klaarlichte dag geprobeerd een tweejarige kleuter te verkrachten, maar door oplettendheid van de moeder was dit ternauwernood voorkomen.

Wegens de ernstige psychologische gevolgen voor het kind voelde de rechter geen enkele behoefte om een milde straf uit te spreken, hetgeen de aanvaller vijf jaar celstraf opleverde.

Hoewel het incident stamt uit september is de kleuter nog steeds bang in afgesloten ruimten.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>