Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dreigement taliban leidt tot uitbraak polio Pakistan

sticker girl Amsterdam 2013 meisje kind

Daar waar de Sliedrechtse jeugd als talibanstrijders verkleed leeftijdsgenootjes terroriseert hebben kinderen in gebieden waar de Pakistaanse taliban daadwerkelijk heerst een heel andere associatie met deze religieus geïnspireerde terreurbeweging: de ziekte polio.

Uit vrees dat de vaccinatie-teams een dekmantel voor spionage en aanvallen met drones zouden vormen ‘verbood‘ de islamistische groepering vorig jaar in de tribale regio’s Noord en Zuid Waziristan deze medische ingreep, net op het moment dat 161.000 kinderen ingeënt zouden worden.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanVolgens de militanten zouden de vaccinaties ook zijn bedoeld om ‘moslim-kinderen te steriliseren’. Her en der werden medische teams onder vuur genomen en diverse artsen en beveiligers lieten daarbij het leven.

“Ik kan het wel proberen te smokkelen, maar wat vertel ik de taliban als ze het tussen mijn bagage ontdekken?”, zegt vader van drie Syed Wali. De angsten van deze wanhopige inwoner van het gebied worden door velen gedeeld.

Het ‘beleid’ van de fundamentalistische terroristen leidde tot inmiddels vijf nieuw geregistreerde gevallen van polio en voor een massale uitbraak wordt gevreesd, zeker nu het ‘besmettelijke seizoen’ start.

sticker Narcoze spuit Amsterdam needle

Tot nu toe was Pakistan behoorlijk succesvol in de strijd tegen polio.

Het aantal gevallen daalde van 198 in 2011 tot 58 vorig jaar, mede dankzij een door de Verenigde Naties gesponsord vaccinatieprogramma. Dreigementen van de taliban dreigen deze vooruitgang nu om zeep te helpen.

Tot nu toe waren pogingen van stamleiders in de regio om de taliban op andere gedachten te brengen tevergeefs.

Pakistan telt in totaal 27 bevestigde gevallen van polio dit jaar – na Somalië en Nigeria het hoogste aantal wereldwijd. De ziekte kan leiden tot verlamming of zelfs de dood van een kind.

DF

Gerelateerd:

Gevaarlijkste snor bedreigd door fundamentalisten

Taliban wil Malala Yousafzai terug in Pakistan

Taliban: ‘roze ballonnen of mini-rokjes?’

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

Man verbrand in Pakistan wegens bladzijdes koran

Aanslag schoolmeisje als boemerang tegen Taliban

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Opnieuw ruzie tussen al-Qaida Irak & leider al-Zawahiri


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>