Docenten Indonesië vrezen indoctrinatie
-
13 jan 13
-
0 reacties
Nu de Indonesische minister van onderwijs vreest dat scholieren te zwaar belast worden door het vak natuurwetenschappen, dreigt dit te verdwijnen uit het basisonderwijs. In plaats daarvan zouden docenten meer aandacht moeten besteden aan vakken zoals taal, religie en nationalisme. Dit heet ook wel ‘indoctrinatie’ en is in het algemeen niet erg bevorderlijk voor het ontwikkelen van een onafhankelijke geest.
Veel leraren verschillen dan ook sterk met de minister van mening en vinden het juist vitaal dat kinderen al vroeg leren over de basis van wetenschap en natuur. Zonder deze kennis zijn kinderen niet goed voorbereid op de toekomst, zeker niet in een land met zoveel vulkanen, aardbevingen en tsunami’s als Indonesië.
economisch belang van onderwijs
Niet alleen zou het verdwijnen van het vak natuurwetenschap de algemene ontwikkeling van scholieren bedreigen, ook voor de internationale concurrentiepositie van Indonesië is het van groot belang dat kinderen goed opgeleid zijn. De economie groeit jaarlijks met ruim zes procent, dus heeft het land dringend behoefte aan geschoolde arbeiders.
Op Indonesische universiteiten is het niveau helaas niet erg hoog en de meeste mensen zijn te arm om in het buitenland te studeren of hun kinderen naar privéscholen te sturen.
Zakenman John Riady ziet onderwijs als de sleutel tot het kweken van een brede, goed opgeleide middenklasse die Indonesië nodig heeft voor de moderne tijd en om economische voorspoed te bereiken. “Deze mensen moeten vanuit een gemeenschappelijke visie samenwerken om het land vooruit te helpen.”
DF
Gerelateerd:
‘Privacy leerlingen VS “bedreigd door Satan”‘
‘Onderwijs: “niet vakbondslid = parasiet”‘
‘Private ‘bamboe-scholen’ in Nepal‘
‘Tolstoj over onderwijs & het kind: Jasnaja Poljana’
‘Angstmosfeer: politieke correctheid op het VWO’
Tags: ideologie | islam | kind | natuur | propaganda | vrijheid