Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Docenten Indonesië vrezen indoctrinatie

censuur Indonesië

Nu de Indonesische minister van onderwijs vreest dat scholieren te zwaar belast worden door het vak natuurwetenschappen, dreigt dit te verdwijnen uit het basisonderwijs. In plaats daarvan zouden docenten meer aandacht moeten besteden aan vakken zoals taal, religie en nationalisme. Dit heet ook wel ‘indoctrinatie’ en is in het algemeen niet erg bevorderlijk voor het ontwikkelen van een onafhankelijke geest.

Veel leraren verschillen dan ook sterk met de minister van mening en vinden het juist vitaal dat kinderen al vroeg leren over de basis van wetenschap en natuur. Zonder deze kennis zijn kinderen niet goed voorbereid op de toekomst, zeker niet in een land met zoveel vulkanen, aardbevingen en tsunami’s als Indonesië.

economisch belang van onderwijs
Niet alleen zou het verdwijnen van het vak natuurwetenschap de algemene ontwikkeling van scholieren bedreigen, ook voor de internationale concurrentiepositie van Indonesië is het van groot belang dat kinderen goed opgeleid zijn. De economie groeit jaarlijks met ruim zes procent, dus heeft het land dringend behoefte aan geschoolde arbeiders.

schoolklas Indonesië natuurwetenschappenOp Indonesische universiteiten is het niveau helaas niet erg hoog en de meeste mensen zijn te arm om in het buitenland te studeren of hun kinderen naar privéscholen te sturen.

Zakenman John Riady ziet onderwijs als de sleutel tot het kweken van een brede, goed opgeleide middenklasse die Indonesië nodig heeft voor de moderne tijd en om economische voorspoed te bereiken. “Deze mensen moeten vanuit een gemeenschappelijke visie samenwerken om het land vooruit te helpen.”

DF

Gerelateerd:

Privacy leerlingen VS “bedreigd door Satan”

Onderwijs: “niet vakbondslid = parasiet”

Private ‘bamboe-scholen’ in Nepal

Tolstoj over onderwijs & het kind: Jasnaja Poljana

Angstmosfeer: politieke correctheid op het VWO


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>