Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Jemen: diplomaten VS doodden ontvoerders

bomb graffiti Baltics 2012 bom

De Verenigde Staten hebben vrijdag bekendgemaakt dat twee Jemenieten om het leven zijn gekomen toen ze Amerikaanse diplomaten probeerden te kidnappen. De ontvoerders werden eind april doodgeschoten in de Jemenitische hoofdstad Sanaa.

Het duo overviel de Amerikanen op 24 april in een kapperszaak. Een van hen werkt voor de CIA terwijl de ander officier is in een elite-eenheid. Beide mannen werden volgens The New York Times kort na de schietpartij geëvacueerd uit Jemen.

sticker peace bomb Amsterdam center 2013De VS ondersteunt het straatarme Arabische land in zijn strijd tegen terreurbeweging al-Qaida. De Amerikanen trainen Jemenitische strijdkrachten en schakelen vermeende terroristen uit met behulp van onbemande vliegtuigjes, ofwel ‘drones’.

FBI-agent opgepakt in Pakistan

Een Amerikaan is maandag aangehouden op de luchthaven van Jinnah, in het zuiden van Pakistan. Joel Cox Eugene, die op doorreis was naar Islamabad, had volgens de Pakistaanse autoriteiten aan boord van het vliegtuig een mes en kogels bij zich in zijn handbagage.

De Amerikaan wordt vastgehouden op grond van de anti-terrorisme wetgeving, meldt Dawn.

Geheime dienst Pakistan bespioneert VS & Israël

De Indiase politie heeft eind april een man gearresteerd die Amerikaanse en Israëlische diplomaten bespioneerde in Oost-India. Sakir Hussain, een 37-jarige Sri Lankaan, deed dit naar eigen zeggen in opdracht van de gevreesde Pakistaanse inlichtingendienst Inter-Services Intelligence (ISI).
sticker bomb pink 2014 February Amsterdam center

Hussain registreerde nummerborden van diplomatieke voertuigen, bracht hun routes in kaart en zocht naar leegstaande gebouwen in de buurt daarvan. De politie denkt dat het gaat om voorbereidingen op een aanslag, mogelijk op westerse consulaten in Chennai en Bangalore.

De spion speelde de informatie door aan Pakistaanse diplomaten in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. De Indiase geheime dienst probeert Hussains e-mailaccount open te breken, meldt The Times of India.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>