Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Die Spekman moet zelf z’n mond houden”

beeld Anonymus Boedapest
“David, ik heb je hulp nodig”, zei de zestienjarige Daniëlle toen ik gister in de buurt van haar tafeltje liep. “Ik moet voor maatschappijleer een presentatie houden over Hans Spekman en ‘beschaving op internet’, of zoiets, en ik heb een artikel erover bij me.”

“Interessant!”, zeg ik, “laat maar zien.”poster dementie 'niet kunnen zeggen wat je denkt'

“Waarvan zou ik hem eigenlijk moeten kennen?”, vraagt ze als ik het gelezen heb, waarop ik vertel dat hij de huidige partijvoorzitter van de Partij van de Arbeid is en onlangs nog in het nieuws was omdat hij zijn partijgenoot Ad Melkert een ‘links klusje’ bezorgd had.

beeld Anonymus Boedapest tekst

~ Boedapest ~

“Wat is dat?”

“Dan neemt zo iemand plaats in een commissie die gaat nadenken over het verhogen van belastingen of het verdelen van subsidies, en dat zijn belangrijke dingen in de politiek”, zeg ik.

“Zoals een soort erebaantje of zo?”, vraagt ze.

“Ja precies!”, zeg ik, “meestal vraagt men er mensen voor die lang in de politiek gewerkt hebben en daarom een zekere bekendheid genieten.”

“Dus zij geven die klusjes aan mensen zoals zij zelf, dus politici onderling?”, constateert Daniëlle. “Maar waarom is die Melkert dan zo bekend, want ik heb nog nooit van hem gehoord?”

“Toen Melkert ruim vijftien jaar geleden minister was hield men hem verantwoordelijk voor de onjuiste aanwending van het Europees Sociaal Fonds (ESF) die Nederland enkele honderden miljoenen euro’s kostte. Ook internationaal was hij betrokken bij diverse schandalen en men noemt hem daarom ook wel ‘de corruptste Nederlandse politicus’.”

Sticker 'alle Politiker sind-Arschlöcher-überall-anarchy-Budapest small

~ sticker Boedapest ~

“Ah, zoals die gekke Italiaan, Berlusconi?”

sticker Los tres amigos Berlusconi Pinokkio Goofy Amsterdam“Nou, eigenlijk is Melkert politiek links en Berlusconi eerder rechts, ook al zeggen dergelijke termen weinig”, antwoord ik. “Overigens vergeleek Melkert tijdens de verkiezingscampagne van 2002 zijn politieke tegenstander Pim Fortuyn openlijk met extreem rechts, dat indertijd nogal een beladen term was. Sommige linkse mensen vonden die stroming zo verwerpelijk, dat geweld tegen aanhangers van rechtse ideeën ‘politiek correct’ leek. Agressie hoorde voor sommigen bij politiek in die tijd.”

de wereld graait door graffiti Amsterdam“En die Fortuyn is later vermoord, toch? Was hij ook echt zo extreem?”

“Dat vond ik wel meevallen eigenlijk”, zeg ik. “Mijn indruk was dat hij de mensen meer vrijheid wilde schenken om hun eigen levens in te richten zoals zij dat zelf willen, in plaats van dat de overheid veel kan bepalen. De belastingen zijn nu – alles bij elkaar – zo’n zestig procent van het inkomen, en hij wilde dat drastisch terugdringen net als de hoeveelheid wetten, ambtenaren en subsidies.”

beeld Anonymus Boedapest statue close up

“Maar waarom beloont Spekman Melkert dan met zo’n goedbetaalde functie als hij corrupt is en bovendien strijdt tegen vrijheidslievende politici?”, vraagt Daniëlle.

sticker Look at this fucking person Amsterdam 2012“Is dat alleen maar om later zelf zo’n ‘links klusje’ te bemachtigen met de hulp van Melkert?”

“Tsja”, zeg ik, “dat is wel wat cynisch gesteld maar bepaald ook niet onmogelijk.”

“Nou David, wil je weten wat ik van die Spekman en z’n beschavingsoffensief vind?”

DF

Gerelateerd:

Ad Melkert, de joker van het ESF, is terug

Verschillen tussen Fortuyn en Wilders

Angstmosfeer: politieke correctheid op het VWO

6 mei 2005 en de ‘Antifascisten

Politieke correctheid in de hel: Requiem vampierridder

Neocons: ingezonden brief over politieke correctheid


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>